ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 210 38 35 093 – 210 38 02 923 – ΦΑΞ 210 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr.  E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10,30 π.μ. ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

       Η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας δράσης για την ανεργία, το ασφαλιστικό, τις συμβάσεις κλπ αποφάσισαν μέσα από τις έκτακτες Συνελεύσεις τους που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 25 Σεπτέμβρη αντίστοιχα τη συμμετοχή των λογιστών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 4/10 και 1/11.

Με κεντρικό σύνθημα «ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ», καλούμε  όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, εργαζόμενους και άνεργους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 4 Οκτώβρη 11 πμ στην Ομόνοια, κλιμακώνοντας με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στις 12,00 στο Σύνταγμα.

Την περίοδο 2009-2013 οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου μας είναι από τις πιο κερδοφόρες στην ελληνική οικονομία. Είναι οι εταιρείες που πρωτοστατούν στα κέρδη, αλλά και στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης που επιδίωκαν τόσα χρόνια. Ενώ η αύξηση των κερδών για τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες είναι στο 5,6%, ταυτόχρονα κάνουν απολύσεις, προσλαμβάνουν με συμβάσεις ολιγόμηνες των 600 ευρώ και με ωράριο από ήλιο σε ήλιο. Είναι αυτές που επιμόνως αρνούνται να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για Ελεγκτές και Λογιστές.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους & προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Όχι στις ατομικές συμβάσεις.
  • Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όχι στην εκ περιτροπής εργασία.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο με τα προγράμματα απασχόλησης. Να μην δεχτούμε ζωή με δόσεις (5μηνα – οκτάμηνα κλπ).
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

 Δίνουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4/10, 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

* ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Σεπτέμβρης 2014

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις