ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΟΛ)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Κάνιγγος 27 10682 Αθήνα Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227

Site: www, pol.org. gr, eelp.gr ,- E-mail:po@otenet.gr, eelp@eelp.gr

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ

την Πέμπτη 16 Οκτώβρη 2014, 6.30 μ.μ.

στα γραφεία του σωματείου μας

& πορεία στα γραφεία του Σ.Ε.Β. (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ,

12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους εργασιακούς χώρους τη γνωρίζουμε όλοι μας: εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες κ.α.. Παράλληλα ο κατώτατος νομοθετημένος μισθός των 586 ευρώ – που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ νομιμοποίησε με την υπογραφή της – ακόμα και για όσους δεν αμείβονται με  βάση αυτόν, λειτουργεί σαν μέσο πίεσης από την εργοδοσία για να δεχθούμε με υπομονή και χωρίς καμιά αντίδραση οποιαδήποτε αλλαγή εις βάρος μας, είτε αφορά δουλειά πέραν του 8ωρου, είτε μείωση μισθού κα.

Στα παραπάνω που μας αφορούν όλους, ήρθε η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας

για υπογραφή ΣΣΕ! Η μάχη της συλλογικής σύμβασης μας αφορά όλους.

     Η ΣΣΕ δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά μέσα απ’ αυτές κατοχυρώνονται συνολικά οι όροι εργασίας, τα δικαιώματα του κάθε κλάδου. Όπως και μέσα από τη δική μας ΣΣΕ, έχει κατοχυρωθεί η ειδικότητα του βοηθού λογιστή και του λογιστή, το αντικείμενο εργασίας τους, η επαγγελματική τους εξέλιξη καθώς και πολλά ακόμη.

Συνάδελφοι,

   Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία. Η ανάπτυξη που ονειρεύονται κυβέρνηση και εργοδότες αφορά την κλιμάκωση των κερδών τους και το “σφαγιασμό” των δικαιωμάτων μας. H κυβέρνηση υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που έρχονται από την Ε.Ε (Μάαστριχτ, Λεύκη Βίβλο κλπ) που είναι και απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, μεθοδεύει στην ουσία την κατάργηση των ΣΣΕ και ότι απορρέουν από αυτές: κατάργηση επιδομάτων και δώρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, προγράμματα τζάμπα εργασίας για νέους και ανέργους.

Οι εργοδότες συμμετέχουν στις δικές τους οργανώσεις, εξαγοράζουν συνδικάτα και συνδικαλιστές, έχουν τους πολιτικούς τους εκφραστές. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε και εμείς! Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας! Να πάρουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας!

Η Ομοσπονδία μας & το Π.Α.ΜΕ στο οποίο Συσπειρωνόμαστε, έχουν ολοκληρωμένη πρόταση για τις ΣΣΕ. Είναι απαραίτητο και δυνατό σήμερα να δυναμώσει η συνδικαλιστική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να γράφονται όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στο σωματείο μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απομονώσουμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να αφήσουμε στην μπάντα όσους κλαψουρίζουν για ενότητα και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών. Να χτίσουμε την δική μας ταξική ενότητα! Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει στη συνείδησή μας!

 ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  • ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ
  • Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις