ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

Αθήνα, 24 Οκτώβρη 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ & ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

               Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, καταγγέλλουν την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσουν με ποινή φυλάκισης τη Σοφία Καλαντίδου, Πρόεδρο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ. Η προκλητική αυτή απόφαση έρχεται  μετά από μήνυση της εργοδοσίας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας για να ανακληθούν απολύσεις που είχε κάνει η συγκεκριμένη εταιρία.

Η δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμη φορά τον ταξικό της χαρακτήρα. Αυτό το έχει δείξει αμέτρητες φορές με ποιανού το μέρος είναι μιας και τις περισσότερες φορές τις απεργίες τις κρίνει παράνομες και καταχρηστικές.

Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για χτύπημα κάθε κινητοποίησης ή απεργίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την προσαρμογή του συνδικαλισμού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου με ενδεχόμενη αλλαγή του αντιστοίχου νομού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων όπως προετοιμάζεται να επικυρώσει η συγκυβέρνηση με νόμο στη Βουλή με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας.

Δίνουμε απάντηση μέσα από το σωματείο μας μέσα από την οργανωμένη πάλη.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δείξουμε τη δύναμή μας συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, με αιχμή την ανεργία – τα εργασιακά – το ασφαλιστικό, απόφαση που πήρε το σωματείο μας ώστε να ακουστεί και η δική μας φωνή.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις