ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ, 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση 11,00 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, δίνουμε αποφασιστική απάντηση. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους μεγάλους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση να ανεχτούμε να ζούμε με ψίχουλα, δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς εργατικά – κοινωνικά δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε οι άνεργοι να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς δικαιώματα.

 Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2009-2013 οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου μας είναι από τις πιο κερδοφόρες στην ελληνική οικονομία. Είναι η περίοδος που σταδιακά ιδιωτικοποιείται ο φορολογικός και ασφαλιστικός έλεγχος, δημιουργείται δηλαδή μια νέα αγορά. Μια αγορά, όπου οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες αργοπεθαίνουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο.

 Την ίδια περίοδο, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ανένδοτες να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, στους περισσότερους χώρους δουλειάς ουσιαστικά δεν υπάρχει ωράριο, υπάρχει ολοένα και πιο εντατικοποιημένη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτη δουλειά. Αξιοποιούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (τζάμπα εργασία, ανακύκλωση της ανεργίας, vouchers).

 Αυτά ΔΕΝ γίνονται μόνο στο δικό μας κλάδο. Ανάλογες εξελίξεις υπάρχουν σε όλους τους κλάδους (κερδοφόρους και μη). Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρήσεις θέλουν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες επιχειρήσεις και να μπουν στη φάση της ανάκαμψης. Δηλαδή να μειώσουν όσο γίνεται την τιμή της εργατικής δύναμης, να δημιουργήσουν νέα πεδία κερδοφορίας.

 Όλες αυτές οι εξελίξεις συνοδεύονται με άγρια φοροληστεία, με συνεχώς καινούριους νόμους για το ασφαλιστικό, που έχουν σαν συνέπεια τις όλο και λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού. Συνοδεύονται με συνεχώς νέους νόμους για την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων και παροχών είχαν μέχρι σήμερα οι άνεργοι. Όλο και λιγότερα παιδιά εργαζομένων και ανέργων γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

         Επίσης σε συνεργασία με τους πρόθυμους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προχωρούν σε απροκάλυπτη παρέμβαση στην εσωτερική ζωή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με φανερή την προσπάθεια για τροποποίηση σε αντιδραστική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού Νόμου. Επιδιώκουν να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη, να βάλουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αντίσταση στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.

 Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμιά προσμονή, καμιά αναμονή. Δεν έχεις να περιμένεις από καμιά κυβέρνηση (οποιασδήποτε απόχρωσης) να σου προσφέρει ανακούφιση ή λύτρωση. Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα έρθουν και άλλα, ακόμα πιο σκληρά.

  Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού δεν προέκυψαν από καλές κυβερνήσεις. Δόθηκαν σκληρές και μακροχρόνιες μάχες. Άρα και εμείς ήρθε η ώρα να βάλουμε το δικό μας σχέδιο, να βάλουμε πλώρη για νέες κατακτήσεις, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

 Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους λογιστές και ελεγκτές χωρίς καμιά μείωση από τη ΣΣΕ του 2009 και

κανένα διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών.

 Διεκδικούμε:

  1.  Κατοχύρωση της επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  2. Απαιτούμε να δοθούν οι άδειες χωρίς εξετάσεις. Όχι στην αξιολόγηση, στις εξετάσεις, στην πιστοποίηση
  3. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση – Σπουδές με πλήρη επιστημονική γνώση
  4. Κατάργηση των ποινών και κυρώσεων σε βάρος του λογιστή, κατάργηση της συνυπευθυνότητας. Απαιτούμε κατάργηση του κατάπτυστου Κώδικα Δεοντολογίας του ΟΕΕ.

Παλεύουμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ:

  • Εδώ και τώρα ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις
  • Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία

Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ!

  • Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των εργοδοτών, να ανακυκλώνουμε τη φτώχεια μας μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας.
  • Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία.
  • Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

Μας θέλουν χωρίς συντάξεις, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Να μην το επιτρέψουμε! Εδώ και τώρα:

ð  Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών

ð Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

ð Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

 ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

 Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλειάς, στο συλλογικό αγώνα, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

 ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ, ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Οκτώβριος 2014

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις