ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 – ΑΘΗΝΑ
Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 6,30 μμ.
Βερανζέρου 1 (αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 πμ

   Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στο μεγάλο πανελ-λαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη βροντοφωνάζοντας όλοι μαζί, ότι το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια, τα ωράρια λάστιχα, οι μισθοί πείνας, η τρομοκρατία.
Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα! Επόμενος σταθμός η εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση 25 Νοέμβρη, η απεργία 27 Νοέμβρη και οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας που θα ακολουθήσουν.
Στον κλάδο μας ενώ οι μεγάλες εταιρείες την περίοδο 2009 -2013 ήταν από τις πιο κερδοφόρες στην ελληνική οικονομία, οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ καταργούνται τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα είχαν απομείνει. Επιδιώκεται η όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους. Με αποτέλεσμα για μας τους εργαζόμενους να δουλεύουμε σαββατοκύριακα και αργίες, ωράρια λάστιχο, με μισθούς των 600 ευρώ και η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας να έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Την ίδια περίοδο, οι εργοδότες αξιοποιούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (τζάμπα εργασία, ανακύκλωση της ανεργίας, vouchers) και η πλειοψηφία των προσλήψεων γίνεται με εξάμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.
Αυτούς τους όρους δουλειάς έχουν ετοιμάσει για σένα, χωρίς εσένα, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματά τους. Θέλουν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες γι’ αυτούς και να μπουν στη φάση της ανάκαμψης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν μειώσουν όσο γίνεται την τιμή της εργατικής δύναμης, να δημιουργήσουν νέα πεδία κερδοφορίας.
Όλες αυτές οι εξελίξεις συνοδεύονται από άγρια φοροληστεία, συνεχώς καινούριους νόμους για το ασφαλιστικό με όλο και λιγότερες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων και παροχών έχουν ακόμη απομείνει.
Στα παραπάνω προστίθεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης, μαζί με τους πρόθυμους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε απροκάλυπτη παρέμβαση στην εσωτερική ζωή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με την τροποποίηση – σε αντιδραστική κατεύθυνση- του συνδικαλιστικού Νόμου. Επιδιώκουν να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη, να βάλουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αντίσταση στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.
Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Είναι κοροϊδία να υποστηρίζει κάποιος ότι με μια κυβερνητική αλλαγή και με άθικτα τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπορεί να υπάρξει άσπρη μέρα.
Είναι κοροϊδία να πιστεύουμε πλέον την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που τόσα χρόνια και με τόση προθυμία υπηρέτησε τα συμφέροντα του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών.

Τέρμα πια στην κοροϊδία

   Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους μεγάλους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση να ανεχτούμε να ζούμε με ψίχουλα, δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς εργατικά – κοινωνικά δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε οι άνεργοι να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς δικαιώματα.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμιά προσμονή, καμιά αναμονή. Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού προέκυψαν από μεγαλειώδεις αγώνες των ίδιων. Δόθηκαν σκληρές και μακροχρόνιες μάχες. Άρα και εμείς ήρθε η ώρα να βάλουμε το δικό μας σχέδιο, να βάλουμε πλώρη για νέες κατακτήσεις, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.
Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για συλλογική σύμβαση, επαγγελματικά δικαιώματα, υγεία κ.α. Για να γίνουν όμως αυτά είναι αναγκαία και η δική σου συμμετοχή.
Οι εργοδότες έχουν δύναμη στα χέρια τους, γιατί έχουν την πλήρη στήριξη των οποιοδήποτε κυβερνήσεων έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια (δεξιές ή αριστερές) αφού νομοθετούν και υλοποιούν οποιαδήποτε απαίτηση έχουν (φοροαπαλλαγές, κατάργηση ΣΣΕ κλπ), γιατί ενώνονται σε οργανώσεις και συνδέσμους π.χ. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ) κτλ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

  • ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
  • ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι Λογιστές και οι Λογίστριες ΔΕΝ κλείστηκαν στα σπίτια τους περιμένοντας το μοιραίο. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Διεκδικούμε:

  • ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ.
  • ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  • ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΚΑΤΑΡΓΗ-ΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΕΕ.

Μην περιμένεις “σωτήρες”!
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπε-δα! Οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλειάς, στο συλλογικό αγώνα, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ – ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις