ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

Αθήνα, 13 Νοέμβρη 2014

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της “πρόκλησης επεισοδίων”, μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση (υλοποιώντας αυτή την κατάπτυστη απόφαση) από το πρωί παρέταξε τα ΜΑΤ μπροστά από τις πύλες των ιδρυμάτων, εμποδίζοντας την είσοδο στους φοιτητές που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες των συλλόγων τους, με αποκορύφωμα τον προπηλακισμό φοιτητών έξω από την Νομική.

Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας μπροστά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου όπως έχει κάνει και σε κινητοποιήσεις του κλάδου μας, θέλοντας να εφαρμόσει και στα πανεπιστήμια το δόγμα «νόμος και τάξη». Η “ομαλή λειτουργία” των ιδρυμάτων που επικαλούνται είναι η δημιουργία του πανεπιστήμιου-ΑΕ που θα καταστέλλει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που θα βάζει εμπόδια στην μόρφωση, στις σπουδές  και στην ζωή των φοιτητών και των εργαζόμενων στις σχολές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να καταδικάσουν την καταστολή της κυβέρνησης, να ενώσουν την φωνή τους με τους φοιτητές-αυριανούς μας συναδέλφους και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, αλλά και στην πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη στην Ομόνοια 11π.μ και στην Πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 10.30πμ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις