ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

Δεκέμβριος 2014

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στo ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη, 5.30μμ στην Ομόνοια –

προσυγκέντρωση 5,00 μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16:00 μ.μ.

Μπροστά στην διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων Κυβέρνηση και Ε.Ε. επανέρχονται να εκμηδενίσουν τα δικαιώματα μας στην κοινωνική ασφάλιση. Είναι πλέον φανερό ότι η ανάπτυξη που τόσο καιρό μιλούν έχει να κάνει με την στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο της υγείας.

Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.

Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Το πρόβλημα για τους νέους ανθρώπους θα πάρει τεράστιες διαστάσεις, αν σκεφτούμε ότι ένας εργαζόμενος παίρνει 300 ένσημα ανά έτος εφόσον εργάζεται πενθήμερο με πλήρη απασχόληση! Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ πάνω από το 50% των νέων είναι άνεργοι και 1 στους 4 εργαζόμενους εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία. Δηλαδή, ειδικά για τους νέους, η σύνταξη θα είναι ένα άφθαστο όνειρο.

Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Οι εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι εργαζόμενοι σε Βαρέα και Ανθυγιεινά καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα βαθειά γεράματα.

  Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Μιλούν για  προσαρμογή των συντάξεων στα όρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος». τα αποτελέσματα του μέτρου αυτού θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων.

Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.

Τσακίζουν το ΕΚΑΣ και τα προνοιακά επιδόματα..

Προωθούν νέα μείωση μισθών στον Δημόσιο τομέα .

 Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων 

στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!

Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους. Παράλληλα μειώνουν συνεχώς τις εργοδοτικές εισφορές, σταδιακά απαλλάσσουν το κράτος από την συμμετοχή του, με σκοπό σταδιακά την πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοτών.

 ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

 Μας αφορά όλους. Είναι τα δικαιώματά μας, που τα κατακτήσαμε με πολύχρονους αγώνες και θυσίες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους. Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.

  • Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε.
  • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές εισφορές.

 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,

ΤΙ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

 Θεωρούμε ρεαλιστικό και εφικτό αυτό που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες μας και θυμίζουμε ότι στις χώρες του σοσιαλισμού είχαν σύνταξη οι γυναίκες στα 55 και οι άντρες στα 60 από το 1960! Όλοι είχαν μόνιμη δουλειά, εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους με αποφασιστικότητα να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, για την οργάνωση απεργίας. Να μην μείνει χώρος δουλειάς που να μην κάνουμε συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια σε αυτά, για την αναγκαιότητα της πάλης για όρους και συνθήκες δουλειάς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ

 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27

ΤΕΤΑΡΤΗ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

13.00 – 21.00

ΠΕΜΠΤΗ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

13.00 – 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.30 – 18.30

ΚΥΡΙΑΚΗ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.30 – 18.30

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΠ

ΤΕΤΑΡΤΗ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

15.30 – 20.30

ΠΕΜΠΤΗ

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

15.30 – 20.30

ΣΑΒΒΑΤΟ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.00 – 18.00

ΚΥΡΙΑΚΗ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.00 – 18.00

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις