Κάποια συμπεράσματα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου μας

             Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας δίνοντάς του δύναμη για μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για το επόμενο διάστημα.

                Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν το παρόν στις διάφορες μάχες (μικρές και μεγάλες) του Σωματείου μας το τελευταίο δίχρονο. Από τις παρεμβάσεις μας στα γραφεία του ΣΕΒ για την υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τις παρεμβάσεις στο ΟΕΕ για τις αντιδραστικές αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα. Από τις μάχες κόντρα στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών μέχρι τις παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και τις απεργίες. Από τις κινητοποιήσεις κόντρα στους άδικους και αντιλαϊκούς νόμους για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα πρόστιμα, μέχρι τις κινητοποιήσεις για τους ανέργους, τις νέες μητέρες, τους νέους εργαζόμενους. Χαιρετίζουμε ιδιαιτέρα την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των εργαζομένων από μεγάλους εργασιακούς χώρους και ελεγκτικές εταιρίες, καθώς και ανέργων συναδέλφων μας, που μας γεμίζει αισιοδοξία και αποτελεί παρακαταθήκη για τους στόχους του σωματείου.

                Το συμπέρασμα που όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουμε από την επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια, είναι ότι χωρίς ζωντάνεμα των σωματείων, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί είτε με τα μνημόνια, είτε εκτός μνημονίων για μισθούς πείνας, ατελείωτα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, δεν πρόκειται να παρθούν πίσω από καμία κυβέρνηση, είτε αυτή είναι με βασικό κορμό την ΝΔ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και τα μέτρα αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και γι΄ αυτό εξάλλου έχουν παρθεί ακόμα και σε χώρες που δεν υπάρχουν μνημόνια. Όσο περιμένουμε από κάποιον άλλον να μας λύσει τα προβλήματα θα βρισκόμαστε όλο και σε χειρότερη θέση. Σε οποιαδήποτε χώρα, ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί το όποιο δικαίωμα είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων.

                Δεν αρκεί όμως οι εργαζόμενοι να είμαστε απλά γραμμένοι στα σωματεία μας, ούτε αρκεί η δράση μας να περιορίζεται στο να ψηφίζουμε. Για να μπορέσουμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να μπούμε μπροστά, πρώτα για τα προβλήματα στον χώρο δουλειάς μας, αλλά και συνολικά στον κλάδο και στην κοινωνία. Όσο πιο δραστήρια μέλη είμαστε, τόσο περισσότερο θα μπορεί το σωματείο να πιέζει, να παρεμβαίνει και να κερδίζει. Μην ξεχνάμε ότι η κάθε υπογραφή της ΣΣΕ των λογιστών υπογράφτηκε κάτω από την πίεση που δημιούργησε η δράση των χιλιάδων μελών της Ένωσής μας.

                  Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις. Έχουν τον ΣΕΒ, τον ΕΒΕΑ, ακόμα και την ηγεσία του ΟΕΕ και τα πολιτικά τους κόμματα για να προωθήσουν τις ανάγκες τους. Δεν μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες αν μένουμε ανοργάνωτοι και άπραγοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρώνονται στα σωματεία τους, εμείς στην Ένωσή μας, την ΕΛΕΠΑ και πρέπει να την δυναμώσουμε με νέες εγγραφές συναδέλφων και με την συμμετοχή όλων. Στο ζήτημα της μαζικοποίησης θα κριθούμε και το επόμενο διάστημα, γνωρίζοντας βεβαίως τις αντικειμενικές δυσκολίες στην οργάνωση των εργαζομένων, χρειάζεται να γίνουμε πιο ικανοί, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο κάθε συνάδελφος να νιώθει την ανάγκη δράσης μέσα από το σωματείο, πραγματικό στήριγμα και μπροστάρη σε όλους τους αγώνες.

                 Από τις εκλογές όμως πρέπει να βγάλουμε και ακόμα ένα συμπέρασμα. Με ποιους να πάμε και ποιους να αφήσουμε.

              Το νέο Δ.Σ καταγγέλλει στους συναδέλφους την διασπαστική στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτ. Παρέμβαση – ΜΕΤΑ) και της παράταξης του ΜΛ-ΚΚΕ (Αριστερή Κίνηση Λογιστών) στο σωματείο μας. Σαν συνέχεια της ανυπαρξίας τους από τις μάχες που έδωσε το σωματείο στους χώρους δουλειάς  και με μόνη δράση την παρέμβαση τους σε κάποιες από τις ΓΣ για να χτυπήσουν την ΕΣΑΚ και το ΠΑΜΕ, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Σωματείο μας πριν τις εκλογές μας. Προετοιμαζόμενοι φαίνεται, οι μεν για τις κυβερνητικές καρέκλες, έφτιαξαν καινούριο – διασπαστικό – «σωματείο» εν ονόματι ΠΕΛΕΜ (Πανελλήνια Ένωση Λογιστών Ελευθεροεπαγγελματιών-Μισθωτών) στο οποίο εγγράφονται και εργαζόμενοι και εργοδότες!!! Ενώ οι άλλοι δραστηριοποιούνται εδώ και καιρό μέσω της διασπαστικής και συντεχνιακής διαδικτυακής ομάδας λογιστών που την απαρτίζουν κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες του χώρου με έντονη προσπάθεια να σύρουν σε αυτή και την Ένωσή μας μαζί με την Ομοσπονδία μας.

                  Έτσι πάντα αντιλαμβάνονταν την ενότητα. Ως συμφιλίωση του εργαζόμενου με τον εργοδότη του. Δεν μας εκπλήσσουν όμως, τα ξέρουμε τα χαΐρια τους από την στάση τους στη ΓΣΕΕ. Δεν ήθελαν στο σωματείο μας να γράφονται οι εργαζόμενοι από τα μονοπώλια του κλάδου (ελεγκτικές – λογιστικές εταιρείες κλπ), οι ασκούμενοι ελεγκτές ή οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών και οι πρακτικάριοι, αλλά μετά χαράς δέχονται να γράφονται τα αφεντικά μας. Τέτοια ενότητα τους την χαρίζουμε!

            Οι συνάδελφοι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές, να δυναμώσουμε την ενότητα της τάξης μας, να ζωντανέψουμε με την δράση μας ακόμα περισσότερο το σωματείο μας. Είμαστε σίγουροι ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι θα δώσουν με την πάλη τους και την οργάνωσή τους την δύναμη στο σωματείο να πετύχει τους στόχους του.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις