ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015, στις 6,30 μμ,

στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, 5ος όρ. ΑΘΗΝΑ

& στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015, στις 7,00 μμ

ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

        Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του σωματείου μας του έδωσαν δύναμη για μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για το επόμενο διάστημα.

       Το Σωματείο μας μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ,ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας και σ’ αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και στον κλάδο μας οι μεγάλες ελεγκτικές – λογιστικές – συμβουλευτικές εταιρείες, που μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες μας, συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Στον κλάδο μας όπως και σε άλλους κλάδους παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για μισθούς πείνας, ατελείωτα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, δεν πρόκειται να παρθούν πίσω ούτε και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί είναι κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το κεφάλαιο και τα μέτρα αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Η εξαγγελία της νέας συγκυβέρνησης για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751ευρώ δια στόματος Υπουργού Εργασίας ειπώθηκε ότι θα γίνει σταδιακά (αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) και μέχρι τέλος του 2016!!!

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

 Όσο τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους, το εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Καμιά κυβέρνηση ότι χρώμα και αν έχει δε μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της. Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στο σωματείο μας, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα της τάξης μας, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά.

            Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε  ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, στις 6,30 μ.μ. στα γραφεία μας,

& στο Παράρτημα, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη, στις 7,00 μ.μ. στο Ε.Κ.Π.,

ώστε μαζί να καθορίσουμε την παραπέρα δράση μας.

Διεκδικούμε:

 • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας (σσε) για λογιστές, βοηθούς λογιστές & ελεγκτές χωρίς καμία μείωση από τη ΣΣΕ του 2009 και κανένα διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών
 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
 • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
 • Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
 • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
 • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
 • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένεια τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
 • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
 • Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,

ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις