ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΛ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΛ

ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΗ, 6,30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 Η Ένωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α.) απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους της ΣΟΛ (ελεγκτικό και διοικητικό προσωπικό) για να καταγγείλει την μείωση των μισθών που συμβαίνει έμμεσα σε όσους υπαλλήλους συμπληρώνουν τριετία. Η κατάσταση έχει ως εξής, σύμφωνα με το ΣΟΕΛ όταν συμπληρώνουμε μια τριετία ασφάλισης (0-3 έτη, 3-6 έτη κλπ) ανεβαίνει το ποσοστό των εισφορών μας προς το ταμείο. Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των μετόχων από το 2011 έχουν παγώσει οι μισθοί και οι αυξήσεις όταν συμπληρώνουμε τριετία δουλειάς στην εταιρία. Ο συνδυασμός του παγώματος του μισθού και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει μείωση περίπου 4,5-5% στον καθαρό μισθό.

 

Η τελευταία ΣΣΕ Λογιστών πάνω στην οποία βασίζονταν και οι ατομικές συμβάσεις που έχουμε στην εταιρία υπογράφηκε το 2009. Λόγω της άρνησης των εργοδοτών, εκμεταλλευόμενοι το εκάστοτε νομικό πλαίσιο των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΕ, να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για Ελεγκτές και Λογιστές (κάτι που ισχύει και στην συντριπτική πλειοψηφία των ΣΣΕ σε όλους τους κλάδους) δίνεται το «ελεύθερο» σε κάθε εταιρία να παγώνει τους μισθούς όποτε θέλει, να κόβει οδοιπορικά, να έχει απλήρωτες υπερωρίες, να κάνει το ωράριο λάστιχο.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ποιο είναι το αποτέλεσμα και στην δική μας εταιρία: προσλήψεις με μειωμένους μισθούς τα τελευταία 3 χρόνια σε σχέση με παλιότερα, προσλήψεις νέων εργαζομένων με μπλοκάκι, μειώσεις για τους παλιότερους εργαζόμενους, περικοπή των €90 που δινόταν για οδοιπορικά, πληρωμή από το 25χλμ και μετά για έξοδα κίνησης, υπερωρίες που ούτε για αστείο δεν πληρώνονται.

Όλοι οι συνάδελφοι άμεσα να παλέψουμε και να απαιτήσουμε μέσα από την οργάνωση στο σωματείο μας την υπογραφή νέας ΣΣΕ (τουλάχιστον με τους όρους του 2009) στην ΣΟΛ αλλά και συνολικά στον κλάδο των ελεγκτικών εταιριών.

Ζητάμε:

Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της ΣΟΛ.

  • Καμία μείωση στους μισθούς έμμεση ή άμεση. Να γίνει τώρα ισόποση αύξηση κατά το ποσό της έμμεσης μείωσης.
  • Η διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω την απόφαση επί του εσωτερικού κανονισμού για πάγωμα των μισθών και περικοπή οδοιπορικών.
  • Να δοθούν οι αντίστοιχες τριετίες και αυξήσεις που δεν έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους από ελεγκτικό και διοικητικό προσωπικό σε συνέλευση την Τρίτη 3 Μαρτίου, στις 6.30μμ στα γραφεία του Σωματείου, Κάνιγγος 27 (πλησίον ΙΕΣΟΕΛ) 5ος όροφος, για να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Μας αφορά όλους!

Η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων και η αποφασιστικότητά μας μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις