ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε., ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ, 6.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΕΦ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή την 8η του Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και το παράρτημα του Πειραιά απευθύνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες του κλάδου.

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες,158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.

Να μην αποδεχτούμε το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα ελάχιστα, να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για εμάς και τα παιδιά μας, να μην έχουμε δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας.

Μας καλούν να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, το κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή. Σήμερα είναι παρόντα και απέναντι από το λαό τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της νέας ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία του λαού και δεν μπορούν να λύσουν τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ, υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο και προσπαθούν να τον εξωραΐσουν στα μάτια του λαού.

Καλούμε τις γυναίκες του κλάδου μας να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις, είτε κυβερνητικούς, είτε εργοδοτικούς, και να παλέψουν μέσα από την ΕΛΕΠΑ για oτι πραγματικά τους  αξίζει:

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας

 • Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
 • Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.
 • Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας
 • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑMEA, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
 • Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για  αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα
 • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
 • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία
 • Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας
 • Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι,  με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς
 • Να μην καταργηθεί η  Κυριακή ως Αργία.
 • Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα στις συναδέλφισσες και στους συνάδελφους που ζουν καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνουν την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών τους, της οικογένειάς τους, να τιμήσουν τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στη πολιτική & πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας, μουσικό πρόγραμμα και θεατρικό δρώμενο.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΑΡΤΗΣ 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις