ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2014

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, Ιωάννη Μάνωση, της Διοίκησης της Ένωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής από την εργοδοσία της εταιρίας: ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων.

Μετά από την ενημέρωση προς την εταιρία για την εκλογή του στο  Διοικητικό Συμβούλιο η διοίκηση της εταιρίας άλλαξε στάση απέναντι του, προχωρώντας στην παράνομη απόλυσή του με την αιτιολογία ότι δεν «έβγαινε» οικονομικά.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας μας θυμίζει παρόμοιες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πρωτοπόροι εργαζόμενοι, είτε ότι η εταιρία δεν βγαίνει οικονομικά, είτε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους. Αυτές είναι συνήθης πρακτικές των εργοδοτών.

Επειδή τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικών διώξεων, τα συναντάμε συχνά σε πολλούς κλάδους και στους χώρους των λογιστών ελεγκτών, οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να τα αντιπαλέψουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην περάσουν.

Συντασσόμαστε με την Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής και Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου που εργάζεται σαν συντηρητής ηλεκτροτεχνίτης στο κτίριο που διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρία και έχει και τα γραφεία της.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις