ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 4.00 μμ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29 ΑΘΗΝΑ)

 Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης

να παλέψουμε, να απαιτήσουμε: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!

Ως κοροϊδία μπορούμε να δούμε τα δήθεν μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης». Μοιράζουν ξεροκόμματα και μάλιστα με εισοδηματικά κριτήρια, παρουσιάζουν ως λύση τα συσσίτια, την παροχή καταλυμάτων σε άστεγους, την προσωρινή αναβολή πλειστηριασμών.

Την ίδια ώρα η φτώχεια και ανεργία έχουν μπει για τα καλά στα σπίτια μας, με τα παιδιά μας να ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο χωρίς μέλλον, τους γονείς χρόνια άνεργους ή με πετσοκομμένη σύνταξη, και όσους εργάζονται να βιώνουν την ανασφάλεια. Μισθοί πείνας, υπερεκμετάλλευση, και κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας παρουσιάζεται ως πανάκια για εμάς, ενώ κρύβουν ότι η πραγματική τους στόχευση είναι να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Και επειδή στις λύσεις που μας προτείνουν, ο άνεργος θα παραμένει άνεργος και στον εργαζόμενο η ανεργία θα χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για να δέχεται το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, χρειάζεται να δοθεί τώρα απάντηση από τους εργαζόμενους, με απαίτηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.

 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΤΩΡΑ να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Απέναντι στην πολιτική που μας εκβιάζει να διαλέξουμε ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας, πρέπει να κάνουμε το βήμα οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση. Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 16:00μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) μαζί με τα σωματεία: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, Συνδικάτο Επεξεργασίας Ξύλου, Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνικών Αττικής, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και να απαιτήσουμε :

 Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους.

  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Επιτροπή Ανέργων

Μάρτης 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις