ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΛ

 Η Ένωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α.) απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους της ΣΟΛ (ελεγκτικό και διοικητικό προσωπικό) για να καταγγείλει την μείωση των μισθών που συμβαίνει έμμεσα σε όσους υπαλλήλους συμπληρώνουν τριετία. Η κατάσταση έχει ως εξής, σύμφωνα με το ΣΟΕΛ όταν συμπληρώνουμε μια τριετία ασφάλισης (0-3 έτη, 3-6 έτη κλπ) ανεβαίνει το ποσοστό των εισφορών μας προς το ταμείο. Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των μετόχων από το 2011 έχουν παγώσει οι μισθοί και οι αυξήσεις όταν συμπληρώνουμε τριετία δουλειάς στην εταιρία. Ο συνδυασμός του παγώματος του μισθού και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει μείωση περίπου 4,5-5% στον καθαρό μισθό.

Η τελευταία ΣΣΕ Λογιστών πάνω στην οποία βασίζονταν και οι ατομικές συμβάσεις που έχουμε στην εταιρία υπογράφηκε το 2009. Λόγω της άρνησης των εργοδοτών να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για Ελεγκτές και Λογιστές κάθε εταιρία κατά βούληση μπορεί να παγώνει τους μισθούς, να κόβει οδοιπορικά, να ξεπερνάει το ωράριο και να μην πληρώνει υπερωρίες.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ποιο είναι το αποτέλεσμα και στην δική μας εταιρία: προσλήψεις με μειωμένους μισθούς τα τελευταία 3 χρόνια σε σχέση με παλιότερα, προσλήψεις νέων εργαζομένων με μπλοκάκι, μειώσεις για τους παλιότερους εργαζόμενους (π.χ. στους διοικητικούς έχουν κοπεί περίπου 2 μισθοί), περικοπή των €90 που δινόταν για οδοιπορικά, πληρωμή από το 25χλμ και μετά για έξοδα κίνησης, υπερωρίες που ούτε για αστείο δεν πληρώνονται.

Καλούμε σε συνάντηση την Διοίκηση της εταιρίας και:

Ζητάμε άμεσα:

Καμία μείωση στους μισθούς έμμεση ή άμεση. Να γίνει τώρα ισόποση αύξηση κατά το ποσό της έμμεσης μείωσης.

  • Η διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω την απόφαση επί του εσωτερικού κανονισμού για πάγωμα των μισθών και περικοπή οδοιπορικών.
  •  Αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

 Διεκδικούμε:

  • Να δοθούν οι αντίστοιχες τριετίες και αυξήσεις που δεν έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες των όλων των εργαζομένων της ΣΟΛ.

Συνάδελφοι, σας καλούμε με την συμμετοχή σας αλλά και την υπογραφή σας να δυναμώσουμε την φωνή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.

 Η μαζική συμμετοχή όλων μας και η αποφασιστικότητά μας μπορεί να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις