ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α) και εργαζόμενων της ΣΟΛ ΑΕΟΕ, με την Διοίκηση της εταιρίας, μετά από αίτημα της Ένωσης.
Το θέμα της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρία με αιχμή αυτό της έμμεσης μείωσης των μισθών (αύξηση των εισφορών, ενώ οι μισθοί είναι παγωμένοι), το πάγωμα των μισθών από το 2011, την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, αλλά και την κατοχύρωση όλων των όρων εργασίας μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες.
Το Σωματείο μας, σαν συνέχεια της παρέμβασης γι’ αυτά τα ζητήματα για πάνω από ένα μήνα στον χώρο της εταιρίας, και με τη συσπείρωση και τη δράση αρκετών εργαζομένων, πετύχαμε την αύξηση του μισθού κατά ποσό αντίστοιχο της αύξησης των εισφορών του Ταμείου Υγείας.
Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το καθαρό πληρωτέο κανενός εργαζόμενου λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα προχωρήσουν σε ισόποση αύξηση του μισθού και θα δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις που έγιναν από 1/1/15.
Αποδεικνύεται πως η αποφασιστική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων σε κάθε χώρο εργασίας μαζί με το σωματείο, μπορεί να φέρει και σήμερα, με τις δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν, αποτελέσματα.

  Η συμμετοχή όλων μας είναι ακόμα πιο αναγκαία! Το Σωματείο μας καλεί σε συνέλευση όλους τους εργαζόμενους της ΣΟΛ την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 6:30μμ, στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Γλάδστωνος 3, 7ος όρ. (στοά Φέξη) Αθήνα, για να συζητήσουμε μετά απ’ αυτή την πρώτη νίκη, τη συνέχεια του αγώνα μας και για τα άλλα αιτήματα.

   Καλούμε τους συναδέλφους και από τις άλλες ελεγκτικές να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α) ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού και οργανωμένα αντίστοιχα ζητήματα προκύπτουν στους χώρους εργασίας τους.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις