ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 – ΑΘΗΝΑ
W. site: www.eelp.gr, Email:, eelp@eelp.gr

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015,

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 12,30 μμ, στην Πλ. Καπνικαρέας

Το σωματείο μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απεργία στο εμπόριο για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, την Κυριακή 5 Απρίλη, καλύπτει όμως και όλους του λογιστές εργαζόμενους επιχειρήσεων στο εμπόριο που θα ανοίξουν την Κυριακή και καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στο ίδιο δρόμο που είχε χαράξει και η προηγούμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο. Ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, δηλ. τις 7 Κυριακές το χρόνο, για τις τουριστικές περιοχές το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το χρόνο μετά από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, παζαρεύει με τους μεγαλεμπόρους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτών και όχι για τους εμποροπαλλήλους που υφίστανται την εκμετάλλευση μέσα στα εμπορομάγαζα.

Συνάδελφοι, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν οδηγεί σε «τόνωση της αγοράς», όπως ισχυρίζονται, ούτε «εξυπηρετεί τους καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, αφού χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων, όπως χιλιάδες και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, voucher.
Η ευελιξία στο ωράριο εργασίας των εργαζομένων που συνδυάζεται με το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας του εμπορίου βάζει στο στόχαστρο τον ελεύθερο χρόνο μας, το αναφαίρετο δικαίωμά του καθενός μας για προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και μας εξαντλεί σωματικά και ψυχικά.
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά όλων των εργαζόμενων, γιατί ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Οι πολυεθνικές επιδιώκουν την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων μέσα από τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων, το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων των μικρών που εξακολουθούν να αντέχουν.
Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με τα ταξικά σωματεία του εμπορίου καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουν και στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να συσπειρωθούν στα σωματεία μας για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε :

• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΡΤΗΣ 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις