ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.pol.org.grwww.eelp.gr. E_ mail: pol@otenet.gr , eelp@eelp.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Για ακόμη μια φορά και με την αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της «αριστεράς», ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, λεηλατούνται τα αποθεματικά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των Περιφερειών. Οι θυσίες των εργαζομένων προορίζονται να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό που δημιούργησε η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά μέχρι και σήμερα.

Δεν αφορά μόνο έναν οργανισμό αλλά συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία και τις Περιφέρειες της Ελλάδας. Γι αυτό είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, της νεολαία, των ανέργων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων

 Μας ζητούν να υποταχθούμε στην κυβερνητική πολιτική.

Μας θέλουν συνένοχους.

 Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία συμφωνία, καμία συναίνεση. Δεν δεχόμαστε την νέα λεηλασία, Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα ποσά που προορίζονται για τις λαϊκές ανάγκες, τις συντάξεις και τους ανέργους, στο βωμό της πληρωμής των δανειστών.

Σε όλες τις περιπτώσεις που έγινε αρπαγή χρημάτων, υπήρχε η επίκληση της ανάγκης. Ας θυμηθούμε το περίφημο PSI και το κούρεμα που δέχτηκε ο μόχθος μας.

Οι πιέσεις μέσα από τη συνεχόμενη και επί ένα μήνα συζήτηση γύρω από τα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και των Ταμείων, έφεραν μνήμες του 2012, όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και τηλεοπτικά παπαγαλάκια, εξαπέλυαν αισχρή επίθεση εναντίον μελών ΔΣ ασφαλιστικών ταμείων που καταψήφισαν το λεγόμενο “κούρεμα” των ομολόγων, μιλώντας για “σκοπιμότητες”, “αντεθνική, ανεύθυνη στάση”, “ανεντιμότητα”, “συντεχνιασμό” ή βάζοντας τρομοκρατικά διλήμματα- του τύπου “ή κούρεμα ομολόγων ή παύση πληρωμών, συντάξεων”.

 Μας κοροϊδεύουν

 Από την μια μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την προστασία των ανέργων, για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, για τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ από την άλλη μιλάνε για πλεονάσματα των οργανισμών και για επενδύσεις με τα λεφτά του λαού. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του ΟΑΕΔ δίνει πλεόνασμα 120 εκατομμυρίων για να πληρωθούν τα δάνεια, εκατομμύρια άνεργοι δεν παίρνουν ούτε το άθλιο αυτό επίδομα της ανεργίας. Την στιγμή που μαζεύουν τα αποθεματικά των ταμείων, οι συνταξιούχοι δεχτήκαν και δέχονται μειώσεις στις συντάξεις. Έτσι αντιμετωπίζουν την «ανθρωπιστική κρίση» που επικαλούνται, στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

Να τελειώνουμε με τους συμβιβασμένους.

 Χέρι, χέρι με τις Εργοδοτικές Οργανώσεις και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Από την πρώτη στιγμή έτρεξε να δώσει τη στήριξη της στην νέα κυβέρνηση. Επί ένα μήνα και ενώ το θέμα της διάθεσης των αποθεματικών στην ΤΤΕ είναι ανοιχτό, δεν παίρνει δημόσια θέση, κρύβεται. Αποκορύφωμα της στάσης της ήταν η χθεσινή στάση των μελών της στο ΔΣ του ΟΑΕΔ που δήλωσαν «παρών», βγάζοντας την ουρά τους απ’ έξω, αλλά στην ουσία βοηθώντας στην υπερψήφιση της  κυβερνητικής πρότασης. Ο νέος εργοδοτικός συνδικαλισμός βαδίζει στον γνωστό του δρόμο.

 ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ

 Μην τολμήσουν να αγγίξουν τα αποθεματικά των ταμείων. Θα μας βρουν μπροστά τους. Να παρθούν πίσω τώρα οι αποφάσεις. Να δυναμώσει η πάλη για την προστασία των ανέργων, με αιτήματα αποκατάστασης των απωλειών και διεκδικήσεις που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: ΠΟΛ