ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27, τηλ. 210-3835093,210-3802923  Φαξ:210-3801227, ΑΘΗΝΑ

website: www.eelp.gr,  Email: eelp@eelp.gr

Απρίλης 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

 «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»

Τρίτη 21 Απρίλη 2015,στις 18:30 στην

αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όρ.)

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 Όλοι μας βιώνουμε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς και που συνεχώς επιδεινώνονται από τα σκληρά μέτρα, από τους χαμηλούς μισθούς, τους ατέλειωτους φόρους, την κατάσταση στην Υγεία και συνολικά στις συνθήκες στη ζωή μας. Όλοι μας παραπονιόμαστε για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που λόγω του επαγγέλματός μας έχουμε επιφορτιστεί. Αυτό μεταφράζεται σε ατελείωτες ώρες δουλειάς μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώρες γεμάτες άγχος και πίεση, με τον φόβο του εκπρόθεσμου και της παράλειψης που μεταφράζεται σε πρόστιμα και ποινικοποίηση της εργασίας μας. Τόση είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς, που πολλές φορές τρώμε μπροστά σε έναν υπολογιστή, γιατί δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μια διακοπή.

Όλες αυτές οι καταστάσεις, ως επακόλουθο έχουν την επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων συνάδελφων, φυσική και ψυχική.

Θέματα, όπως η προστασία της υγείας των εργαζομένων, δεν πρέπει να νοιώθουμε ότι είναι πολυτέλεια, αντιθέτως πρέπει να μπαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις μας.

Το σωματείο μας μαζί με την Ομοσπονδία μας, διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ, που εκτός από τα μισθολογικά θέματα, πρέπει να καλύπτει και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Αναγκαίο και απαραίτητο βήμα πρόληψης αποτελεί η θέσπιση πλαισίου υγείας και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων θα διεκδικεί :

  • Άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή κι ασφάλεια εργαζομένων  ανάλογα με το χώρο, το επάγγελμα, τα καθήκοντα.
  • Άμεση προκήρυξη θέσεων γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας με πλήρη κι αποκλειστική απασχόληση σε κάθε χώρο (ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων).

Αν και έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες από την εκλογή της πρώτης, σύμφωνα με τα λεγομενά της, «αριστερής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάνει διαπραγμάτευση, αλλά σ’ αυτή την διαπραγματευση δεν διακυβεύονται συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά της αστικής τάξης.

Όποιοι νόμοι έχουν θεσμοθετηθεί και από αυτή την κυβέρνηση, έχουν να κάνουν με την πριμοδότηση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες αυτής της οικονομικής κρίσης. Στην ζωή των εργαζομένων καμιά αλλαγή δεν θα υπάρξει.

 Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Έλα κι εσύ στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε, μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, με κεντρικό θέμα «Η προστασία υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα καθήκοντα των σωματείων», την Τρίτη στις 21 Απρίλη 2015 στις 6:30 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στην εκδήλωση θα υπάρξει παρουσίαση με slides από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Κώστα Μπουντόλο, ομιλία από τον ειδικό γιατρό εργασίας Σπύρο Δρίβα και παρέμβαση από την Εύη Γεωργιάδου μηχανικό ασφαλείας.

Στην εκδήλωση επίσης καλούν τα σωματεία: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού, Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής, Σωματείο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, Σωματείο εργαζομένων Forthnet-Νetmed, Σωματείο εργαζομένων 360 connect.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις