ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27, τηλ. 2103835093, 2103802923,  Φαξ:2103801227, ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr,  Email: eelp@eelp.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ομηρ. Σκυλίτση 19 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

1Η ΜΑΗ  2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα

 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Σωματείου 9,00 πμ,  ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

 & στον Πειραιά στις 10.00 πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη 

 Η 1Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν, διεκδικώντας τις απώλειες που είχαμε από το 2009 έως σήμερα, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη μαζί με το ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα και στον Πειραιά στην Πλ. Καραϊσκάκη, δίνοντας απάντηση:

  • Σ’ όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με τους εταίρους για το καλό μας, για τα συμφέροντά μας.
  • Σ’ αυτούς που μας λένε να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε οι άλλοι να αποφασίζουν για μας.
  • Σ’ αυτούς που μας θέλουν στο περιθώριο, να παρακαλάμε για ψίχουλα.
  • Σ’ αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι με «κοινωνικούς διαλόγους» θα αλλάξουν τα πράγματα με πρόσφατο παράδειγμα τη συνάντηση του υπουργού εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ για εργασιακά θέματα που δίνει το περιθώριο στους εργοδότες να εκβιάζουν για περισσότερα κέρδη, αντί η κυβέρνηση νομοθετικά να κατοχυρώσει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση για ΣΣΕ.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις του κεφαλαίου της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αξιοποιώντας την κρίση παίρνουν πίσω ότι κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο “κοινό σπίτι” της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.  Και δεν φτάνει μόνο που συνεχίζεται, αλλά και οξύνεται αυτή η επίθεση,

Το κεφάλαιο μέσα από την εκάστοτε κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση για να πάρει πίσω ότι καταχτήσαμε με σκληρούς αγώνες.  Και δεν φτάνει μόνο αυτό αρπάζουν και τα λεφτά των εργαζομένων από ταμεία, νοσοκομεία, ΟΑΕΔ κ.ά για να τα δώσουν στους δανειστές λες και τους τα χρωστάμε.

Επίσης βλέπουμε ότι ενώ οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου μας είναι από τις πιο κερδοφόρες στην ελληνική οικονομία, αρνούνται μέσω του ΣΕΒ να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα, στους περισσότερους χώρους δουλειάς ουσιαστικά δεν υπάρχει ωράριο, υπάρχει ολοένα και πιο εντατικοποιημένη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτη δουλειά. Αξιοποιούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (τζάμπα εργασία, ανακύκλωση της ανεργίας, vouchers).

Συνάδελφοι,

Δεν μπορεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η φτώχεια, η ανεργία, οι μισθοί πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια, η χαμοζωή και τα συσσίτια που μας τάζουν.

Επιτατική ανάγκη, είναι το δυνάμωμα του οργανωμένου αγώνα, η πάλη για να κερδίσουμε ότι μας πήραν πίσω, αλλά κυρίως η πάλη για την κατάργηση της ίδιας της αιτίας των προβλημάτων μας, που είναι οι εκμεταλλευτές και η εξουσία τους.

Η 1η Μάη δείχνει ότι οι εργαζόμενοι Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όσο δύσκολες συνθήκες κι αν δρούμε. Η τάξη μας ενωμένη μπορεί να μεγαλουργήσει. Μπορεί να νικήσει το κεφάλαιο.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
  •  Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για λογιστές, βοηθούς λογιστές και  ελεγκτές χωρίς καμία μείωση από τη ΣΣΕ του 2009 και κανένα διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απρίλης 2015

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις