ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα στις συλλογικές συμβάσεις είναι πλέον καθαρό τι είναι αυτό που μας ετοιμάζουν και τι  έχουμε να περιμένουμε.

Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθούσε να μας πείσει ότι ήρθε το τέλος για τα μνημόνια τώρα όλα δείχνουν ότι μας κορόιδευαν.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς! Γιατί είναι καθαρό ότι νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας δρομολογούνται επιπρόσθετα σ’ αυτά που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζουν να ισχύουν.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει μετά από αυτό τι είδους «κόκκινες γραμμές», εννοούσε ότι έβαζε στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό τα εργασιακά κ.α.

Θα προσπαθήσουν μέσα από κοινωνικούς διαλόγους από τη μία να μας παραπλανήσουν και να πάρουν την συγκατάθεσή μας για νέα μέτρα και νέα μνημόνια και από την άλλη να κερδηθεί χρόνος ώστε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια και αγώνες, στην υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Να απαντήσουμε συνολικά σε ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

  • Να δυναμώσουμε το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου μας που αξιοποιούν όλους τους αντιλαϊκούς νόμους για να μην υπογράφουν ΣΣΕ.
  • Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας, την Ομοσπονδία μας να απαιτήσουμε εδώ και τώρα υπογραφή ΣΣΕ με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.
  • Να ακουστεί η δική μας φωνή δυνατά, μαχητικά! Συμμετέχοντας και δυναμώνοντας το σωματείο μας,  μέσα στους χώρους δουλειάς, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε την επίθεση. Καμιά αναμονή. Όσο μένουμε απαθείς τόσο αυτοί που έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι θα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα εάν δεν τους σταματήσουμε.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις