ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, ΦΑΞ  38 45 434, 106 82  – ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr,  E_mail: eelp@eelp.gr

Αθήνα, 20 Μαΐου 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας, τόσο στους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, όσο και στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, για το έγκλημα που συνέβη σε αυτό τον χώρο στις 8 Μάη, που έστειλε εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, με τραγικό αποτέλεσμα δύο από αυτούς δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργάτες και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας.

Παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση, με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα από “φθηνούς” εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Θεωρούμε υπεύθυνους τα ΕΛΠΕ, τους Εργολάβους και το κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και των όρων εργασίας και αποδοχών των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθούν δίπλα στο Συνδικάτο και να απαιτήσουν να μην δουλεύουν σαν σκλάβοι, καθώς και το υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις