ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. (210) 38 10 081 – ΦΑΞ  38 01 227 – 106 82 –  ΑΘΗΝΑ.

Web Site: www.eelp.gr –  Email: eelp@eelp.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αθήνα 15 Ιούνη 2015.

Όλοι στη Συγκέντρωση των σωματείων του Πειραιά

ενάντια σε δουλεμπορικό γραφείο της Χρυσής Αυγής

τη Δευτέρα 15 Ιούνη, 7,00 μμ

στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα

 

 

Καταγγέλλουμε το δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία “Άγιος Νικολός”.

Πρόκειται για παραμάγαζο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φθηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Εργάτες που θα αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ενώ θα δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης, θα πληρώνονται όποτε θέλει ο εργοδότης, θα ασφαλίζονται όσο θέλει ο εργοδότης, θα δουλεύουν σε συνθήκες όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στα ΕΛΠΕ για να σκοτώνονται για τα κέρδη των εργοδοτών κι αν τολμήσουν και σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους θα έχουν να κάνουν με τους μπράβους, τα μαντρόσκυλα του εργοδότη, τους χρυσαυγίτες.

Είναι αυτά τα μαντρόσκυλα των μεγαλοεργολάβων, που πρωτοστατούν στο δουλεμπορικό, που τους βρίσκαμε πάντα απέναντί μας, όλοι μας, κάθε φορά που παλεύαμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες εργασίας μας, να καλυτερέψουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Είναι αυτοί που κατηγορούν ως υπεύθυνους για την κρίση και την ανεργία εμάς τους εργαζόμενους και τους αγώνες μας, κάνοντας πλάτη με αυτό τον τρόπο σε εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια από τον ιδρώτα μας, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις, που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια τις αντεργατικές πολιτικές στην πλάτη μας και προχωράνε μέρα με τη μέρα τις αποφάσεις τους για συρρίκνωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται καθημερινά σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, άλλους λαϊκούς αγωνιστές. Που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας του Συνδικάτου Μετάλλου το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα και δολοφόνησαν λίγες μέρες μετά στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Δεν πρόκειται για συνδικαλιστική οργάνωση, για σωματείο εργαζομένων που στόχο έχει τη συσπείρωση εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για δουλεμπορικό γραφείο δολοφόνων που στόχο έχει να διακινεί φθηνούς εργάτες σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης, ο λαός και η νεολαία του Περάματος πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού είναι αυτή και μόνο αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί. Πάλη άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύνδεσμος Εμπορ/λων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.