ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

Ιούνιος 2015

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΗ, 19,00 στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

& ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ

 (Ξενοφώντος 5 Σύνταγμα)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την νέα συμφωνία που ετοιμάζει μας κοροϊδεύει λέγοντάς μας ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς ενώ οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αύξηση εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, η επαναφορά του ΕΝΦΙΑ, φέρνουν νέες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και σε ότι δικαίωμα έχει απομείνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι υποσχόταν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας πριν γίνει κυβέρνηση, προχώρησε σε τρίμηνη παράταση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αναγνωρίζοντας το σημερινό κατώτατο μισθό και τις «μνημονιακές» ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις.

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

με τη δράση μας και τους αγώνες μας.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας.

 Η ΣΣΕ δεν αφορά μόνο το ύψος του μισθού μας, αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και τον προσδιορισμό των όρων της εργασίας μας. Μέσω της δικής μας ΣΣΕ, κατοχυρώνονται η ειδικότητα του βοηθού λογιστή και του λογιστή, το αντικείμενο της εργασίας μας, η επαγγελματική μας εξέλιξη, όπως και κάθε τι άλλο που αφορά τις συνθήκες εργασίας των λογιστών και των ελεγκτών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με τις συνεχείς τις παλινωδίες αναφορικά με τους νόμους για τα εργασιακά, να πάει πίσω και από τις υποσχέσεις της, οι οποίες, έτσι και αλλιώς, βρίσκονται πίσω από τις λαϊκές ανάγκες. Προσπαθούν να ενσωματώσουν το εργατικό κίνημα, να το συμβιβάσουν με ελάχιστες απαιτήσεις, να το συμφιλιώσουν τελικά με τις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας και φτώχειας.

Οι εργοδότες συμμετέχουν στις δικές τους οργανώσεις, εξαγοράζουν συνδικάτα και συνδικαλιστές, έχουν τους πολιτικούς τους εκφραστές. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε και εμείς! Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας! Να πάρουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας!

Η Ομοσπονδία μας & το Π.Α.ΜΕ στο οποίο συσπειρωνόμαστε, έχουν ολοκληρωμένη πρόταση για τις ΣΣΕ. Είναι απαραίτητο και δυνατό σήμερα να δυναμώσει η συνδικαλιστική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να γράφονται όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στο σωματείο μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απομονώσουμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να αφήσουμε στην μπάντα όσους κλαψουρίζουν για ενότητα και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών. Να χτίσουμε την δική μας ταξική ενότητα! Κανένας συμβιβασμός, καμιά απογοήτευση να μην περάσει στη συνείδησή μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2009
 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ & ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
 • Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΕ
 • ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ  ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ
 • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΣΕ
 • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 751€ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΩΣ ΒΑΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΓΣΣΕ
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
 • ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.
 • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 Δυναμώνουμε τα σωματεία μας σε κάθε κλάδο! Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

                                                                                                                  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις