ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΟΛ)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27 10682 Αθήνα Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227

Site: www, pol.org. gr, eelp.gr ,- E-mail:pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Την Πέμπτη 2/7/15 στα πλαίσια της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ, ο ΣΕΒ αρνήθηκε για πολλοστή φορά την συνάντησή μας.

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων και συνάδελφοι παρέδωσαν το ψήφισμά μας με τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και με αιτήματα για την άμεση ανακούφιση των συναδέλφων λόγω της άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί (κλειστές τράπεζες, αναγκαστικές άδειες, απλήρωτοι μισθοί κ.α.).

Η απάντηση του ΣΕΒ σχετικά με την συνάντηση που είχαμε ζητήσει για τις 2 Ιουλίου, στις 6,00 μμ, ήταν ότι δέχεται να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 3,00 το μεσημέρι.

Η τακτική του ΣΕΒ είναι γνωστή, αρνείται να μας δεχθεί απογευματινές ώρες και αυτό για να μην έρθει αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους του κλάδου.  Θέλουν η συζήτηση να γίνετε πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας μας και του Σωματείου μας είναι η συνάντηση να γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 4,30 μμ, ώστε να μπορέσουμε μαχητικά – αγωνιστικά να διεκδικήσουμε την νέα συλλογική σύμβαση του κλάδου μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

 Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική – λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη παντού. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι, “είτε το ναι, είτε το όχι”, δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Να βάλουμε φρένο στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ”. Να δούμε το σωματείο μας σαν αποκούμπι και να στηριχτούμε σ’ αυτό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) για λογιστές & βοηθούς λογιστές χωρίς καμία μείωση από τη ΣΣΕ του 2009
 • Επέκταση της ΣΣΕ & ένταξη όλων των εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες
 • Η επαγγελματική εξέλιξη να βασίζεται στη ΣΣΕ
 • Κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων σε  άνω και κάτω των 25 ετών
 • Επαναφορά υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ
 • Επαναφορά με νόμο του 751€ κατώτατου μισθού, ως βάση διαπραγμάτευσης για νέα ΕΓΣΣΕ
 • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
 • Κάλυψη όλων των απωλειών.
 • Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις