Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Κλιμάκωση του αγώνα
Ενάντια στον σφαγιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016,
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ,
Αθήνα: 10.30 π.μ., στην ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκεντρωση 10,00 πμ στην Πλ. Κάνιγγος)
Πειραιά: 11 π.μ., στην πλ. Καραϊσκάκη

Συνάδελφοι,

Οι αγώνες μας, η οργάνωσή μας, τα ταξικά σωματεία είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε ώστε να βάλουμε φρένο στην συνεχιζόμενη και ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε τόσα χρόνια. Τα αντιλαϊκά μέτρα, όσα και αν μας λένε οι κυβερνήσεις, δεν θα σταματήσουν, δεν θα υπάρχει πάτος όσο δεν υπάρχει κίνημα ισχυρό σε κάθε κλάδο και συνολικά, που να βάζει εμπόδια και να καθυστερεί την επίθεση. Τα νέα μέτρα που φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (άξιος συνεχιστής των προηγούμενων) ουσιαστικά θα σημάνουν τον ενταφιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Για να περάσουν τα νέα μέτρα Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μεταχειρίζονται κάθε πρόσφορο τρόπο. Ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, καθυστερήσεις δεδουλευμένων, ΛΟΚ ΑΟΥΤ, εκβιασμοί, απειλές, ψεύτικες υποσχέσεις. Επαναφορά και δημιουργία νέων διλημμάτων έρχονται να πλαισιώσουν και αυτόν τον Νόμο. Ο σκοπός τους προφανής, να σκύψουμε το κεφάλι και παθητικά να δεχθούμε να ζούμε στις συνθήκες του μεσαίωνα που μας επιβάλλουν προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κάτω τα χέρια από την ασφάλισή μας

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Το ασφαλιστικό είναι κατάκτηση των εργαζομένων που και ο δικός μας κλάδος είχε πρωτοστατήσει. Όμως σήμερα και ενώ οι μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές – συμβουλευτικές εταιρείες αυξάνουν τζίρους και κερδοφορία, εμείς εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα. Οι εταιρείες αυτές μέσα από την συμμετοχή τους σε εργοδοτικές οργανώσεις, μέσω των συμβούλων τους που είναι ταυτόχρονα και σύμβουλοι της εκάστοτε Κυβέρνησης, ζητούν να καταργηθούν ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στο ασφαλιστικό. Αλλά και προσπαθούν να εξειδικεύσουν και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στους εργαζόμενούς τους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των εργαζομένων των ελεγκτικών τμημάτων, προσπαθούν να μετακυλήσουν το επιπλέον κόστος των ασφαλιστικών εισφορών στους ίδιους τους εργαζόμενους. Επιπλέον, υπάρχει η τάση για μετατροπή των συμβάσεων από αορίστου χρόνου σε μπλοκάκι και μεταφορά των εργαζόμενων από ΙΚΑ σε ΟΑΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους συναδέλφους κλπ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!!!

Οργανωμένα, ταξικά, συλλογικά να σπάσουμε το ψευδεπίγραφο κλίμα ανοχής, και κοινωνικής συναίνεσης. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Κοινωνικές κατακτήσεις όπως η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με μακροχρόνια, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Να μην εμπιστευτούμε κυβέρνηση και εργοδότες όταν λένε ότι δίνουν μάχη για τα δικά μας συμφέροντα. Προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε τις επιλογές των μεγαλοεργοδοτών ως δικές μας σκύβοντας το κεφάλι ολοένα και περισσότερο.
Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Να μην φτάσει καν στη Βουλή!
Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα,
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις