ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάνιγγος 27 – Τηλ. 210 38 35 093 – 210 38 02 923, ΦΑΞ 210 38 01 227 – ΑΘΗΝΑ Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητέ συνάδελφε,συναδέλφισσα,

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής(ΕΛΕΠΑ) και το Παράρτημα Πειραιά , στην προσπάθειά τους να προσφέρουν στα μέλη τους ποιοτική ψυχαγωγία,αλλά και ταυτόχρονα προβληματισμό , σε προσκαλούν στην θεατρική παράσταση

«Που’ναι η μάνα σου, μωρή», βασισμένη στο συγκλονιστικό βιβλίο της Δ.Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, στη σκηνή LAB του θεάτρου Σημείο» (Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα), την Παρασκευή 4 Μάρτη 2016, στις 9:00 μμ.

“Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της “Χ”. Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.
Εβδομήντα χρόνια μετά και το μήνυμα της πολύπαθης γενιάς είναι χαραγμένο στο μνημείο των εκτελεσμένων, που ευλαβικά έστησε η Δήμητρα Πέτρουλα:
«Διαβάτη αντί μνημόσυνο/ ιστόρισε την ερημιά/ που άφησε πίσω ο διχασμός/ σαν πέρασ’ απ’ τη Μάνη. / Είθε ο δικός μας σκοτωμός/ και το δικό μας αίμα/ να γίνει για τους ζωντανούς/ μήνυμα συμφιλίωσης/ και προσταγή ενότητας/ ομόνοιας και ειρήνης/ να μη ρημάξει η Ελλάδα μας/ ως ρήμαξε η Μάνη» ”

 Θεατρική Διασκευή:Σοφία Αδαμίδου
 Σκηνοθεσία μουσική επιμέλεια:Ενκε Φεζολλάρι
 Σκηνικά-Κουστούμια:Χριστίνα Κωστέα
 Παίζουν:Βέρα Κρούσκα, Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου

Ώρα προσέλευσης :20:30 μμ
Τιμή Εισιτηρίου :10 ευρώ
Ειδική τιμή(άνεργοι):5 ευρώ

Για προσκλήσεις καλέστε στα τηλέφωνα του σωματείου

Η Κεντρική Διοίκηση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις