ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια περίοδο που επιχειρείται το ξαναγράψιμο της ιστορίας και η διαστρέβλωσή της και μάλιστα με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ταξικό κίνημα του κλάδου δεν ξεχνά και τιμά τους αγωνιστές που έφτασαν να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας.

Η ΠΟΛ και η ΕΛΕΠΑ στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των Δήμων Χαϊδαρίου και Καισαριανής που τιμούν την θυσία των 200 αγωνιστών – κομμουνιστών, ανάμεσα τους και ο συνάδελφος Ναπολέων Σουκατζίδης, που εκτελέστηκαν από τους Ναζιστές στο σκοπευτήριο Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στον αγώνα ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ν. Σουκατζίδη το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 18.30 μμ μέσα στο Σκοπευτήριο.

 Ο Ναπολέων Σουκατζίδης εκτελέστηκε στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 μαζί με 200 αγωνιστές – μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Αλύγιστος μέχρι το τέλος και ενώ του χαρίζεται η ζωή από τον καταχτητή εκτελώντας αντί γι’ αυτόν κάποιον άλλο κρατούμενο εκείνος επιλέγει ελεύθερα και συνειδητά το θάνατο. Ο Ναπολέων Σουκατζίδης γεννήθηκε στην Προύσα το 1909. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Κρήτη. Σπούδασε στη Μέση και Ανώτατη Εμπορική Σχολή, εργάστηκε ως λογιστής και υπήρξε πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Ηρακλείου και στέλεχος του ΚΚΕ. Ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση, εξαιτίας της οποίας συνελήφθη και εξορίστηκε στον Αϊ Στράτη. Ακολούθως μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ακροναυπλίας, των Τρικάλων και της Λάρισας και τελικά κατέληξε στο Χαϊδάρι. 

 Όλες και όλοι, την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στη συναυλία αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα»  στην Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα

 Μελετάμε και τιμάμε το παρελθόν

για να ανοίξουμε τον δρόμο του μέλλοντος!

 Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις