ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ, 5.30 ΜΜ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς! επιβολή νέων έμμεσων φόρων, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Στην ουσία η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο, ένα μνημόνιο διαρκείας. Επίσης θα ενεργοποιείται αυτόματα – δηλαδή χωρίς καν να εκδοθούν Προεδρικά Διατάγματα – σε περίπτωση διαπιστωμένων αποκλίσεων βάσει των ετήσιων απολογιστικών στοιχείων της Γιούροστατ.

Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, το χτύπημα στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας, μας εξαθλιώνουν και προκαλούν.

Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη. Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

  • Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Να μην ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας για να κερδίζουν κάποιοι λίγοι. Παράγουμε τον πλούτο και τον δικαιούμαστε.
  • Να τους γυρίσουμε την πλάτη.
  • Να παλέψουμε οργανωμένα – συλλογικά μέσα από το σωματείο μας, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, κοινωνικές παροχές.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται! Αν δεν τα ανατρέψουμε. Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για τους εργαζόμενους, για τον εργαζόμενο λαό συνολικά.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας, από επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς μπορούμε:

  • Να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.
  • Να απορρίψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.
  • Να δυναμώσουμε τους αγώνες και τη συμμαχία μας εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαία, φτωχή αγροτιά.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις