ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ & ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι από την ψήφιση του νόμου λαιμητόμου για το ασφαλιστικό, ακόμα δεν προλάβαμε να νιώσουμε στο πετσί μας τις μειώσεις στους μισθούς από την άμεση φορολογία, αλλά και την αύξηση σε ένα σορό προϊόντα και υπηρεσίες από την αύξηση του ΦΠΑ, σειρά έχουν τώρα  οι ανατροπές στα εργασιακά.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται:

 – Απελευθέρωση των  ομαδικών απολύσεων

– Περιορισμοί στην προκήρυξη απεργίας

– Περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης

– Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΕΒ για κατάργηση 13 & 14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Προάγγελος των παραπάνω είναι οι συμβάσεις που υπογράφονται από «Ενώσεις Προσώπων» (ν4024/2011, δηλαδή τους ίδιους τους εργοδότες και τα στελέχη τους),  με μισθούς και δικαιώματα που παραπέμπουν σε εποχές δουλείας, που το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει. Ορισμένες από αυτές τις συμβάσεις έχουν όρους χειρότερους κι από αυτούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Έτσι οι εργοδότες  επιβάλλουν  με επιχειρησιακές συμβάσεις, καθεστώς χειρότερο ακόμα κι απ’ αυτό που προβλέπουν οι κατάπτυστοι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας και η  ομοσπονδία μας έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την Συλλογική σύμβαση του κλάδου των λογιστών- ελεγκτών.  Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, να πάρουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας!

      Να σπάσουμε το κλίμα φόβου, να μην υποκύψουμε  στους εκβιασμούς και στις απειλές των εργοδοτών, της κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ. Η φωνή του σωματείου να δυναμώσει σε πιο πολλούς χώρους. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ  ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις