ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε τριμερής Συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα των παράνομων – εκδικητικών απολύσεων των δυο πρωτοπόρων εργαζομένων από την εταιρεία «ΛΕΟΣ Α. ΑΕ» και μάλιστα ο ένας μέλος του ΔΣ του σωματείου λογιστών.

Ήταν προφανής η στάση του Υπουργείου να ευθυγραμμιστεί πλήρως και να δώσει άλλοθι στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, Ε.Ε., στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργοδοτών. Ενώ είναι προφανές ότι ο λόγος απόλυσης και των δυο εργαζομένων είναι η συμμετοχή τους στην απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο (6,7 και 8 Μάη) και η πρωτοπόρα στάση τους στο χώρο δουλειάς, η πλευρά του Υπουργείου σκοπίμως δεν ήταν σε θέση να το διακρίνει! Γι αυτό και το μόνο που μπορούσε να ψελλίσει μπας και κρατήσει τα προσχήματα ήταν μια σύσταση στον εργοδότη ώστε να επανεξετάσει τις απολύσεις καθώς όπως διατύπωσε «η απόλυση είναι το έσχατο μέσο».

Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ, θέλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλείας, χωρίς εργαζόμενους που να διεκδικούν και να αγωνίζονται, ώστε να περνούν ανενόχλητοι τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που θέλουν. Χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Όμως έχουμε και εμείς την απάντηση μας. ΜΑΖΙΚΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντεργατική κατρακύλα και την τρομοκρατία, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη μας, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε όποιον εργαζόμενο, άνεργο σηκώνει κεφάλι. Να μην αφήσουμε κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα κάνουν ζούγκλα τους χώρους δουλειάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επαναπρόσληψη και των δύο συναδέλφων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μας

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις