ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, ΦΑΞ  38 01 227, 106 82  – ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr,  E_mail: eelp@eelp.gr

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων & Σωματείων,

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30 Μ.Μ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση 5,30μμ, στην Πλ. Κάνιγγος

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας συντονίζει τα βήματά του με πάνω από 400 σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και φορείς και διεκδικούμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς της δικαιώματα στη δουλειά!

 Το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο σύγκρουσης και του κλάδου μας.

Πρόσφατα μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε να αντικατασταθούν με άλλους εργαζόμενους πιο φθηνούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου δείχνουν τον δρόμο και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τι πρέπει να νομοθετήσει. Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ,

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Αυτή η κατηφόρα δεν έχει τέλος αν δεν πατήσουμε οι εργαζόμενοι το φρένο. Η αξιοπρεπής ζωή, η εργασία μας, η ασφάλιση μας, η παιδεία μας είναι δικαιώματα που κατακτήσαμε ύστερα από σκληρούς αγώνες και καλούμαστε με σκληρούς αγώνες να τα υπερασπιστούμε. Ήρθε η ώρα να χαράξουμε το δικό μας δρόμο απαλλαγμένοι από τα κυβερνητικά κελεύσματα και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

 Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις