ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, ΦΑΞ  38 01 227, 106 82  – ΑΘΗΝΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ προχωρά στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 19-20 Νοέμβρη. Το σωματείο μας αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τον Απρίλη του 1999, πάνω από 1500 συνδικαλιστές όλων των κλάδων ανάμεσα τους και το σωματείο μας, – εκτιμώντας και την κατάσταση που επικρατούσε στο συνδικαλιστικό κίνημα έχοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να κρατάνε τους εργαζόμενους σε στάση αναμονής και εφησυχασμού, έγραψαν τις πρώτες σελίδες της μεγάλης προσπάθειας ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, συγκροτώντας τον ταξικό πόλο. Από τότε ως σήμερα με την ακούραστη και ασταμάτητη δράση για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, αναγνωρίζεται πλατιά από όλους τους εργαζόμενους ως η πιο συγκροτημένη αγωνιστική και μαχητική δύναμη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη, όπως πολλοί λανθασμένα θεωρούν. Είναι ένα μέτωπο/πόλος το οποίο έχει ως γραμμή πάλης την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων της χώρας μας, μέσα από την σύγκρουση με την στρατηγική του κεφαλαίου. Είναι ένα μέτωπο που συγκρούεται με τον βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (αυτούς που κατάντησαν την λέξη συνδικαλιστής να θεωρείται βρισιά). Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα, μεμονωμένοι συνδικαλιστές και όποιος συμφωνεί με το μαχητικό του πλαίσιο.

Τα χρόνια που πέρασαν από το 1999 έως σήμερα, το ΠΑΜΕ (συνολικά, αλλά και στον κλάδο μας) έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες σκληρές μάχες με όλες τις μορφές πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Έδωσε μάχες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσο και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (όπως η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΛΕΠΑ) δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν μπήκαν σε «κοινωνικούς διαλόγους», δεν υιοθέτησαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως του πρόσημου της κυβέρνησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Ισχυρό ΠΑΜΕ σημαίνει δυνατό, μαζικό, ταξικό σωματείο!

Το ΠΑΜΕ στον κλάδο μας εκφράζεται μέσα από τη δράση του Σωματείου μας και της ΠΟΛ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών). Έχουμε δώσει χιλιάδες μάχες.  Δεν θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, αυτά θα συζητήσουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 3/11, στην συνδιάσκεψη στις 19-20/11. Θα συζητήσουμε για τις αδυναμίες που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα τις επισημάνουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο μήπως εκτεθούμε στους συναδέλφους μας. Δε φοβόμαστε διότι αυτό είναι το ΠΑΜΕ. Η καρδιά και η ανάσα του είναι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. Καλούμε κάθε έναν εργαζόμενο που γνώρισε τη δράση, την αλληλεγγύη του σωματείου, που εκτιμά τις θέσεις, το κύρος και το δυναμισμό του ΠΑΜΕ, να πάρει μέρος στη συζήτηση που θα υπάρξει στη Γενική Συνέλευση.

 Στη Γενική Συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου, θα συζητήσουμε για το ρόλο και τη σημασία του ΠΑΜΕ. Θα ψηφίσουμε για την επανέγκριση της συμμετοχής του σωματείου στο ΠΑΜΕ, για την αντιπροσώπευση του στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την ίδια περίοδο με τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά τον αντεργατικό σχεδιασμό της. Ετοιμάζουν επίθεση μεγάλης κλίμακας στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μας ετοιμάζουν:

  • Ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς.Το πόρισμα της «Επιτροπής των σοφών» για τον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά.
  • Σε ό,τι αφορά  τις  ομαδικές απολύσεις,Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας» (4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις.
  • Όλα αυτά την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο Γολγοθάς χιλιάδων ανέργων που δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας.
  • Σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστικό νόμο,ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά» που σημαίνει συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός εργασίας θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ»  και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής…

Όχι στους νέους σχεδιασμούς!

Οργανώνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση!

 ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/11 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤO ΠΑΜΕ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νοέμβρης 2016

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις