ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6,30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

 ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΕΕΔΥΕ)

Η επίσκεψη του Ομπάμα, Προέδρου των ΗΠΑ στις 15 Νοεμβρίου 2016 στην χώρα μας, αποτελεί ακόμα μια πρόκληση για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα, αφού συμπίπτει με τον εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.

 Ταυτόχρονα είναι ακόμα και μια απόδειξη ότι και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, είναι δεμένες σφιχτά στο άρμα των ιμπεριαλιστών. Είναι οι ίδιοι που εδώ και πολλά χρόνια ματοκυλίζουν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πραξικόπημα στην Ουκρανία και τον πόλεμο στην Συρία.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, Ε.Ε.,  ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας την χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα παιχνίδια μοιράσματος των αγορών στην περιοχή.

Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί “σταθερότητας” και “συμβολής” της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα και έρχονται σε κάθετη αντίθεση με την πραγματικότητα που ζούμε στην περιοχή μας, με τους πολέμους που βιώνουν οι λαοί, με το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με τις πολυάριθμες θερμές εστίες που διαμορφώνουν το έδαφος ακόμα και για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που με την υπογραφή της το ΝΑΤΟ εγκαταστάθηκε στο Αιγαίο δήθεν για τις προσφυγικές ροές, ενώ εξυπηρετεί τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή (π.χ. επέμβαση στη Συρία). Έχει ευθύνες και πρέπει να καταδικαστεί για τα σχέδια της να στηθεί νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο, με ταυτόχρονη παραμονή και επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της λυκοσυμμαχίας στη Σούδα.

Η καλλιέργεια προσδοκιών, ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρούν να εξαπατήσουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψουν πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ουσιαστικά πρόκειται για την προώθηση των συμφερόντων του Κεφαλαίου που προσπαθούν να αναβαθμίσουν την θέση τους στην περιοχή ώστε με μισθούς πείνας και χωρίς εργατικά δικαιώματα στην Ελλάδα να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών.

 Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους. Είναι η ίδια πολιτική που καλλιεργεί και αναβιώνει τον φασισμό και την μισαλλοδοξία.

Πάλη για την πραγματική Ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά. Πάλη για εργατικά δικαιώματα, για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, πάλη για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 Τέτοιες μέρες πριν από 43 χρόνια γραφόταν στις πόρτες του Πολυτεχνείου «Έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδέχεται τον Ομπάμα, που επί προεδρίας του διατηρήθηκαν οι στρατιωτικές δυνάμεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και έγιναν επεμβάσεις σε Συρία, Ουκρανία, Λιβύη, Πακιστάν και μια σειρά αφρικανικές χώρες.

 Καταδικάζουμε την επίσκεψη – πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα,

καταγγέλλουμε τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δυναμώνουμε την  παρέμβαση του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.

Βροντοφωνάζουμε

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις