ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Τετάρτη 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 7,00 μμ.

Βερανζέρου 1, 2ος ορ., Πλ. Κάνιγγος (αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων)

 Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα γίνει, Δευτέρα 21 Νοέμβρη, 7,00 μμ, Ομηρίδου Σκυλίτση 19, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συγκέντρωση 10,30 πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Το σωματείο μας κάνει την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή του την Τετάρτη 23/11 στις 7μμ, (το παράρτημα του Πειραιά την Δευτέρα 21/11). Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος. Να συζητήσουμε τα προβλήματα μας, να κάνουμε απολογισμό της δράσης του σωματείου μας, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας, να οργανώσουμε την δική μας απάντηση για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο μας αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς ξεχωριστά. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας που θα ξεκινήσουν στις αρχές του Δεκέμβρη.

Η κυβέρνηση, με αφορμή το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, πέρα από αυτά που έχουν ήδη ψηφίσει, φέρνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Ετοιμάζουν: εφαρμογή «υποκατώτατου(!!!)» μισθού, κατάργηση 13ου-14ου μισθού, υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που θα ορίζουν την σύμβαση με βάση την πορεία της επιχείρησης και της οικονομίας, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θεσμοθέτηση του δικαιώματος ανταπεργίας για τους εργοδότες (lock-out) κ.α.

Μέσα από τέτοια μέτρα περνάει ο δρόμος που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Γιατί για την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανάπτυξη σημαίνει μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (να τους είμαστε πάμφθηνοι), ώστε να επενδύσουν τα κεφάλαια τους με τεράστια κερδοφορία.

Γι αυτό και στο κλάδο μας οι μεγάλες εταιρίες αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, προσλαμβάνονται όλο και με χαμηλότερους μισθούς, και όποιος δεν συμμορφώνεται τον τρομοκρατούν με απολύσεις.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν χωράει καμιά προσμονή, καμιά αναμονή. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο. Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού προέκυψαν μετά από αγώνες. Δόθηκαν σκληρές και μακροχρόνιες μάχες. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους μεγάλους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση να ανεχτούμε να ζούμε με ψίχουλα, δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς εργατικά – κοινωνικά δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε οι άνεργοι να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς δικαιώματα.

Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 8 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να φέρει αιφνιδιαστικά τα μέτρα (όπως μας έχει συνηθίσει) για να φέρει τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων γεγονότων, η απεργία θα μεταφερθεί την μέρα ψήφισης των μέτρων.

  • Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρείες, λογιστικά γραφεία, και λογιστήρια εταιριών.
  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

          Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του.  Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Είναι ανάγκη να καλέσουμε όσους συναδέλφους μπορούμε να γραφτούν κι αυτοί στο σωματείο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε τέτοια παραδείγματα από την πρόσφατη δράση του σωματείου που καταφέραμε ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να παρθούν πίσω μειώσεις και απολύσεις, να δοθούν καθυστερημένοι μισθοί, να έχουμε μικρές αυξήσεις.

Οι εργοδότες έχουν την πλήρη στήριξη των οποιοδήποτε κυβερνήσεων έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια (δεξιές ή αριστερές) αφού νομοθετούν και υλοποιούν οποιαδήποτε απαίτηση έχουν (φοροαπαλλαγές, κατάργηση ΣΣΕ κλπ). Ενώνονται και αυτοί σε οργανώσεις και συνδέσμους π.χ. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κτλ.

 ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 7.00μμ, Βερανζέρου 1 (2ος όροφος)

Για το παράρτημα Πειραιά, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, 7:00μμ, Ομ.Σκυλίτση 19

 –ΟΛΟΙ στις ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ που θα ακολουθήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις