ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, ΦΑΞ  38 01 227, 106 82  – ΑΘΗΝΑ

 

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ !

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Μετά την μαζική Γενική Συνέλευση στις 23/11 το σωματείο μας προχωρά σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά.

Έλα κι εσύ να ψηφίσεις!

 Κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει στην έδρα του σωματείου. Τα μέλη του παραρτήματος μας στον Πειραιά (όσοι μένουν ή δουλεύουν στον Πειραιά) μπορούν να ψηφίζουν και σε στις κάλπες που θα στηθούν στο ΕΚΠ ή στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ στην Νίκαια.

Το πρόγραμμα των εκλογών μας:

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΕΑΕΑ
ΜΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος ορ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19  ΚΥΠΡΟΥ & ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 100
ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12 10.30 – 18.30 10.00 – 17.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12 10.30 – 18.30 10.00 – 17.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12 13.00 – 21.00
ΠΕΜΠΤΗ 8/12 13.00 – 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12 13.00 – 21.00 16.00 – 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12 10.30 – 18.30 10.00 – 17.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12 10.30 – 18.30 10.00 – 17.00

Ψηφίζουμε με αστ.ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ;

  • Όσο περισσότεροι ψηφίσαντες στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε. Από καλύτερη θέση θα μπορούμε να διεκδικήσουμε ΣΣΕ, ανθρώπινα ωράρια, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Το σωματείο μας είναι αυτό που τόσα χρόνια υπέγραφε την ΣΣΕ για του λογιστές με πρώτο μισθό για βοηθό λογιστή (στην χαμηλότερη βαθμίδα και χωρίς τα πρόσθετα επιδόματα πτυχίου και υπολογιστή) τα 912€. Πάνω σε αυτή την σύμβαση βασίστηκαν και οι συμβάσεις για τις ελεγκτικές.
  • Γιατί ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες είχαμε κεκτημένα! Καταφέραμε να παρθούν πίσω μειώσεις μισθών (πχ ΣΟΛ, PwC), να δοθούν αυξήσεις σε γραφεία, να μην προχωρήσουν προαποφασισμένες απολύσεις (πχ Deloitte). Καταφέραμε να δοθούν δεδουλευμένα στην ώρα τους.
  • Με περισσότερες ψήφους, εκπροσωπείται καλύτερα το σωματείο μας στα δευτεροβάθμια όργανα (ΠΟΛ, ΕΚΑ, ΕΚΠ) αλλά και στην ΓΣΕΕ. Για να συμβάλλουμε στο να αλλάξει η διαλυτική κατάσταση στο εργατικό κίνημα.
  • Όσο πιο δυνατό το σωματείο, τόσο πιο πολύ θα το φοβούνται οι εργοδότες! Γιατί θα ξέρουν ότι θα το βρουν μπροστά τους σε ότι μειώσεις μισθών, απολύσεις, αυξήσεις ωραρίου σκέφτονται να επιβάλλουν.

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ

Οι εκλογές γίνονται μέσα σε μια περίοδο έντονης επίθεσης στα δικαιώματα μας. Η κυβέρνηση, με αφορμή το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, πέρα από αυτά που έχουν ήδη ψηφίσει, φέρνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Ετοιμάζουν: εφαρμογή «υποκατώτατου(!!!)» μισθού, κατάργηση 13ου-14ου μισθού, υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που θα ορίζουν την σύμβαση με βάση την πορεία της επιχείρησης και της οικονομίας, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θεσμοθέτηση του δικαιώματος ανταπεργίας για τους εργοδότες (lock-out) κ.α. Μέσα από τέτοια μέτρα περνάει ο δρόμος που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Γιατί για την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανάπτυξη σημαίνει μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (να τους είμαστε πάμφθηνοι), ώστε να επενδύσουν τα κεφάλαια τους με τεράστια κερδοφορία.

Γι αυτό και στο κλάδο μας οι μεγάλες εταιρίες αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, προσλαμβάνονται όλο και με χαμηλότερους μισθούς, και όποιος δεν συμμορφώνεται τον τρομοκρατούν με απολύσεις.

Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι η απάθεια. Το «τίποτα δεν αλλάζει» δεν είναι αλήθεια. Όσο είμαστε ο καθένας μόνος του είμαστε ευάλωτοι, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν όταν είμαστε ενωμένοι. Όταν είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας, την ΕΛΕΠΑ! Έτσι λοιπόν, θέλουμε και στις εκλογές το σωματείο μας να βγει δυναμωμένο και μαζικοποιημένο. Όσο πιο μαζικό το σωματείο, τόσο πιο δυνατοί κι εμείς! Απάντηση σε αυτά που μας ετοιμάζουν θα είναι και η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Μας αφορά όλους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί κάθε μέλος της ΕΛΕΠΑ να συμμετέχει στις εκλογές. Να βοηθήσει στην επιτυχία τους και στην αύξηση των ψηφισάντων. Να απευθυνθεί στους συναδέλφους του και αν είναι μέλη να τους καλέσει να ψηφίσουν και αυτοί, αν δεν είναι μέλη να γραφτούν. Να κάνει δική του ευθύνη την επιτυχία των εκλογών αλλά και την επιτυχία της απεργίας στις 8/12.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/12

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις