ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 8 Φλεβάρη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 3/02/2017, σε συνέχεια της παρέμβασής μας σχετικά με τη παράνομη και καταχρηστική απόλυση μέλους του Δ.Σ. του σωματείου μας για τη συνδικαλιστική του δράση, το σωματείο μας έδωσε  δυναμικό παρόν στην αίθουσα των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Η πλευρά της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΛΕΟΣ ΑΕ», για άλλη μια φορά, με μεθοδεύσεις και αστήρικτα επιχειρήματα, προσπάθησε να στοιχειοθετήσει την απόλυση του συναδέλφου, υποτιμώντας συνειδητά την ουσία της δίωξης του και να αναγάγει την απόλυσή του, ως φυσικό επακόλουθό «της μη καλής σχέσης μεταξύ της επιχείρησης και του εργαζόμενου». Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού έσυραν για κατάθεση ακόμα και εργαζόμενη των 582€ με κατά παραγγελία κατάθεση, περί « ιδανικού εργοδότη» που μέσα από μια σειρά αντιφάσεων και συγχύσεων φανέρωνε τη «δημοκρατία» που υπάρχει μέσα στους χώρους εργασίας.

Η μανία της εργοδοσίας τόσο μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και μέσα στους χώρους δουλειάς απέναντι σε αυτούς που αντιστέκονται, απαιτώντας ζωή με δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, δε πρόκειται να εμποδίσουν τους εργαζόμενους, να βαδίσουμε δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας και να επιβάλουμε τελικά το δίκιο μας. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους όρους ζωής στους εργαζόμενους.

Η τρομοκρατία των εργοδοτών, της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει ακόμα πιο πολύ για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Κανένας μόνος του απέναντι στην τρομοκρατία των εργοδοτών!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις