ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2017

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ μαζί με το ΠΑΜΕ

Τρίτη 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017, 6.30μμ στην Ομόνοια

& 6.30μμ στην Πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στην διαπραγμάτευση για την 2η αξιολόγηση ετοιμάζεται να φέρει και νέα αντεργατικά μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Μας τρομοκρατούν ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση θα καταστραφεί η χώρα ώστε να μας κάνουν να ελπίζουμε ότι αν συμφωνήσουν θα είναι καλύτερα.

Χιλιοπαιγμένο το έργο! Προσπαθούν να μας κάνουν να αποδεχτούμε νέα μέτρα, να συμβιβαστούμε με τα προηγούμενα. Για μας έχουν μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωράρια από το πρωί έως το βράδυ, ζωή με κακοπληρωμένα προγράμματα, ασφαλιστικό που μας τσακίζει, συνεχείς κόφτες στις ανάγκες μας.

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους. Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ (όπου συμμετέχουν και οι εργοδοσίες των μεγαλύτερων ελεγκτικών και λογιστικών εταιριών) και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα.  Πάνω στα αποκαΐδια και στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους

 Δεν θα δεχτούμε μοιρολατρικά τoν σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Ο μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη αντίδραση και πάλη των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι λογιστές και ελεγκτές ακόμα πιο μαζικά να συσπειρωθούν στο σωματείο μας. Παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας, για μέτρα προστασίας για τους ανέργους, για ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, μέσα από ισχυρό σωματείο που θα βάλει φρένο στις ορέξεις των μεγάλων ελεγκτικών, λογιστικών, συμβουλευτικών εταιριών. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας αμαχητί. Εμείς πρέπει να τα ξανακατακτήσουμε!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 14 Φλεβάρη, 1,30 μμ στην Πλ. Βάθη.

Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν τελείωσε

Όλοι την Τρίτη 21/2 στις 6.30 στην Ομόνοια & 6.30μμ στην πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις