ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΠΑ)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 – ΦΑΞ 38 06 776 – ΑΘΗΝΑ

Web Site: www.pol.org.gr, www.elepa.gr. E-mail: : pol@otenet.gr, elepa@elepa.gr.

 Ξεσηκωμός ενάντια στην κυβερνητική

πρόκληση για τους μισθωτούς με «μπλοκάκι»

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/2, 6.30 ΜΜ

ΑΙΘΟΥΣΑ “Ν. ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ” ΤΗΣ ΕΛΕΠΑ

Το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνεται ότι δίκαια ο νόμος Κατρούγκαλου καταδικάστηκε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ως νόμος λαιμητόμος. Έδωσε το οριστικό πλήγμα στην κοινωνική ασφάλιση. Καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα, που σημαίνει πολύ μειωμένη σύνταξη, ύστερα από τουλάχιστον 40 χρόνια δουλειάς με την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος δουλεύει συνεχώς χωρίς διαστήματα ανεργίας.

Η κυβέρνηση παρ’ όλα αυτά με τις τελευταίες εγκυκλίους για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια» προσπαθεί να βαφτίσει το «κρέας, ψάρι». Η πραγματικότητα είναι ότι ο νέος νόμος ληστεύει πάνω από το 27% του εισοδήματος των εργαζόμενων λογιστών με «μπλοκάκι». Τους παραδίδει «σαν πρόβατα επί σφαγή» στους εργοδότες. Νομιμοποιεί οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) ως μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας, αντί να απαγορεύσει πλήρως και να υποχρεώσει τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» με πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Και από την άλλη, “πετάει το μπαλάκι” στους εργαζόμενους να αποδείξουν ότι… είναι μισθωτοί!!

 Δηλαδή, ζητούν από τον εργαζόμενο με ΔΠΥ να αναγράφει επάνω στο δελτίο ότι εμπίπτει στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016, ώστε ο εργοδότης να τον εντάσσει στην ΑΠΔ πληρώνοντας την αναλογία των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχεί στην εξαρτημένη εργασία. Όμως σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνηθεί, η ευθύνη της απόδειξης της μισθωτής εργασίας βαραίνει τον εργαζόμενο που θα πρέπει μέσα από μια σειρά διαδικασιών να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να αποδείξει ότι η εργασία του είναι διαρκής και όχι «ευκαιριακή».

 Η κυβέρνηση και το Υπουργείο, προκλητικά, κάνουν λες και δε γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στους χώρους δουλειάς. Αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους σε νέες εκβιαστικές μειώσεις μισθών, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η εργοδοσία με ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, ακόμα και στη περίπτωση που εφαρμοστεί και τυπικά, η εργοδοσία είναι πάλι ευνοημένη εφόσον εξακολουθεί να απαλλάσσεται από μια σειρά υποχρεώσεων για την τυπική μισθωτή εργασία όπως είναι οι 14 μισθοί, η αποζημίωση απόλυσης, οι άδειες με αμοιβή, οι άδειες λοχείας, τοκετού, ασθενείας ή λόγω εργατικού ατυχήματος, το ωράριο απασχόλησης και η αποζημίωση υπερωριακής εργασίας.

Επιπλέον, η «ελάφρυνση» που διαφημίζει η κυβέρνηση συνίσταται στην υποχρέωση καταβολής πάνω από το 27% του φορολογητέου εισοδήματος για την ασφάλιση. Με την προσθήκη 1ον της φορολογίας που ξεκινά απ’ το 26%, 2ον του τέλους επιτηδεύματος που ξεκινά από 650 ευρώ και 3ον της εισφοράς αλληλεγγύης, οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώνονται σε ποσό πάνω απ’ τα 2/3 του εισοδήματος!

Στην ουσία η κυβέρνηση προωθεί μέτρα με σκοπό την ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και ταυτόχρονα την επιτάχυνση της συγκέντρωσης του κεφαλαίου, δηλαδή την συγκέντρωση των λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέχτηκε και στηρίζεται από το κεφάλαιο για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά»που δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν προηγουμένως αστικά κόμματα χωρίς την «κόκκινη προβιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδει τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» ως «πρόβατα επί σφαγή» στους εργοδότες. Δεν φτάνει που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και σαββατοκύριακα, έρχεται και άλλο ένα χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η επίθεση κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ στα εργασιακά

και ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν θα περάσει!

Οι νέες θυσίες των δικαιωμάτων μας που απαιτεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι μονόδρομος. Ο δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση στο σωματείο, είναι η συμπόρευση μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων λογιστών για την οργάνωση της πάλης στο ασφαλιστικό 

για αποκλειστικά κρατική καθολική κοινωνική ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας,

για την επαναφορά και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την ανάκτηση των απωλειών μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να αντεπιτεθούμε!

  • Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών – Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων – Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και της πρόσφατης εγκυκλίου – Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Άμεσα, σε περίπτωση «διαφοράς» μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου με ΔΠΥ, να υποχρεούται ο εργοδότης στην καταβολή των εισφορών του.
  • Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο).

Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα “Ν. Σουκατζίδης” της ΕΛΕΠΑ, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ μαζί με το ΠΑΜΕ

Τρίτη 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017, 6.30μμ στην Ομόνοια

στον Πειραιά, 6.30μμ στην Πλ. Καραϊσκάκη

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις