ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 3  Μαρτίου  2017

 Πρόγραμμα δράσης για το ασφαλιστικό

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 το Σωματείο μας μαζί με την Ομοσπονδία μας πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με θέμα «Ο νέος ασφαλιστικός νόμος, οι αλλαγές σε ασφάλιση/ΕΦΚΑ/εργασιακές σχέσεις/μπλοκάκια, και η απάντηση μας»

Την εισήγηση έκανε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και στην συνέχεια πήραν το λόγο συνάδελφοι (εργαζόμενοι και άνεργοι) που έφεραν εμπειρία από το χώρο δουλειάς τους, φώτισαν πλευρές του ασφαλιστικού, και πρότειναν την συνέχεια που θα πρέπει να έχει η δράση μας σχετικά με το θέμα αυτό.

Ένα συμπέρασμα είναι, ότι αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ήδη με μπλοκάκι ή απόδειξη δαπάνης, είτε είναι μισθωτοί. Θα είναι πολύ πιο συμφέρον τρόπος προσλήψεων για τους εργοδότες, θα είναι μορφή που θα γενικευτεί σαν σχέση εργασίας στους ήδη μισθωτούς. Ήδη μεγάλες ελεγκτικές το χρησιμοποιούν σε νέες προσλήψεις. Ήδη διάφοροι εργοδότες σε γραφεία ανακοίνωσαν σε εργαζόμενους ότι «ή σε βάζω με μπλοκάκι, ή φεύγεις».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα δράσης και ενημέρωσης των συναδέλφων για το τι σημαίνει εργαζόμενος με «μπλοκάκι» και τι επιπτώσεις υπάρχουν, καθώς και πως συλλογικά και από κοινού θα αντιδράσουμε.

 Το πρόγραμμα δράσης είναι το εξής:

Δευτέρα 6/3 17.30 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συμμετοχή στην συνέντευξη τύπου των επιτροπών μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων Οικονομολόγων, Μηχανικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων για κοινή δράση κόντρα στον αντιασφαλιστικό νόμο.

Τοπικές συσκέψεις σε Δυτικά προάστια (19/3), και σε Πειραιά (22/3) για ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους της περιοχής. (Θα ανακοινωθούν ακριβείς ώρες και μέρη συσκέψεων)

Περιοδείες στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου

Κοινές περιοδείες με αυτοαπασχολούμενους σε λογιστικά γραφεία του Κέντρου και των Πατησίων.

Κινητοποίηση και αποκλεισμός τοπικών γραφείων ΕΦΚΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας σε υπ. Εργασίας και Οικονομικών.

Προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση.

– Γενική Συνέλευση του σωματείου εντός του Μαρτίου.

Άμεσα το ΔΣ θα καταλήξει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες, οπότε και θα ενημερώσουμε εκ νέου όλους τους συναδέλφους ώστε να συμμετέχουν μαζικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις