ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 24  Μαρτίου  2017

 

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

την ΤΡΙΤΗ 4 Απρίλη, στις 7,00 μμ,

στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, 5ος.

 

Όλοι στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με το ΠΑΜΕ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Απρίλη, στις 6,30μμ στην Ομόνοια.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κλείσει την 2η αξιολόγηση φέρνοντας επιπρόσθετα μέτρα. Στο τραπέζι είναι για ακόμα μια φορά όλες οι αντεργατικές πολιτικές που απαιτούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που για να αυξήσουν τα κέρδη τους, θα υποβαθμίσουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο. Οι εργοδότες απαιτούν, κυβέρνηση-ΕΕ νομοθετούν, εμείς πληρώνουμε.

Μιλάνε για επιπλέον 3,6 δις ευρώ σε μέτρα, που θα μοιραστούν σε 1,8 δις νέα κατακρεούργηση των συντάξεων και 1,8 δις από περαιτέρω αύξηση της φορολογίας.

Πιο χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι η δραματική μείωση του αφορολογήτου από €8.636 που ισχύει σήμερα σε €5.900. Δηλαδή εργαζόμενος με €421 μηνιαίο εισόδημα, για την αριστερή κυβέρνηση θεωρείται ικανός να πληρώνει και φόρο. Για όλους τους εργαζόμενους σημαίνει αύξηση του φόρου, άρα ακόμα μία απτή μείωση στον μισθό μας, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα.

Για τα εργασιακά, ετοιμάζουν διπλασιασμό του ορίου ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μείωση κατά 1% του ΑΕΠ (1,8 δις) των δαπανών του κράτους για ασφαλιστικές εισφορές, που θα σημάνει νέα μείωση σε συντάξεις, αλλά και μείωση στις καλύψεις στην υγεία για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται από τον ΕΦΚΑ ο οποίος είναι ήδη 1,2δις ελλειμματικός λόγω της μη καταβολής κράτους και εργοδοτών εισφορών στα ταμεία.

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να μην συνοδεύονται από το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Συζητούν την επιβολή εμποδίων στο δικαίωμα της απεργία, και νομιμοποίηση του (παράνομου μέχρι σήμερα) δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία (lock-out).

Όλα αυτά προστίθενται πάνω στον πρόσφατο αντιασφαλιστκό νόμο Κατρούγκαλου, που έδωσε οριστικό πλήγμα στην κοινωνική ασφάλιση. Καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα, που σημαίνει πολύ μειωμένη σύνταξη, ύστερα από τουλάχιστον 40 χρόνια δουλειάς με την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος δουλεύει συνεχώς χωρίς διαστήματα ανεργίας.

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τη νέα συμφωνία. Έχουμε χορτάσει από τα ψέματα της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης και των λεγομένων “αντισταθμιστικών” μέτρων. Αυτά, θα έρθουν μόνο μετά την “υπεραπόδοση” των προαναφερθέντων αντιλαϊκών μέτρων και θα κατευθύνονται σε φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ίσως σε διαχείριση μέρους της ακραίας φτώχιας.

Τα μέτρα μας αγγίζουν όλους, ανεξάρτητα τι μισθό παίρνουμε, σε ποιο πόστο δουλεύουμε, αν έχουμε πτυχίο ή όχι. Τα μέτρα δεν «βλέπουν» αν είμαστε λογιστές, ελεγκτές, υπάλληλοι γραφείου. Πλήττουν ενιαία τη ζωή όλης της εργατικής τάξης.

Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να σπάσουν το κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας που υπάρχει.

Πολλοί συνάδελφοι λένε: και τι θα αλλάξει, αφού όλα είναι αποφασισμένα, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Τόσα χρόνια έχουμε βαρεθεί να ακούμε για νέα μέτρα, να βλέπουμε τον μισθό όλο και λιγότερο, να ζούμε με την αβεβαιότητα αν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Οι συνάδελφοι που ψάχνουμε δουλειά έχουμε χορτάσει να ακούμε: «θα σε προσλάβω με τα νόμιμα (€582) και άντε να σου δώσω και €100 μαύρα», «εδώ δεν έχουμε ωράριο, όσο υπάρχει δουλειά καθόμαστε» και άλλα πολλά.

Πρέπει να βροντοφωνάξουμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ή θα ζούμε για πάντα έτσι, ή μέσα από την οργάνωση μας και δράση μέσα από το σωματείο θα ξεσηκωθούμε και θα απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας.

Ενάντια στο νέο συμφωνημένο πακέτο εξαθλίωσης των εργαζομένων που φαίνεται να ετοιμάζει η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ κλπ) από τα πρόσφατα παζάρια της για την ΕΓΣΣΕ, δυναμώνουμε – μαζικοποιούμε το σωματείο μας. Οργανωμένα παλεύουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε:

1) Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Τρίτη 4/4, 7:00μμ στα γραφεία μας για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να αποφασίσουμε το πρόγραμμα δράσης μας.

2) Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7/4, στις 6:30μμ στην Ομόνοια για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στα μέτρα, να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

3) Προετοιμασία Απεργιακής Απάντησης στα βάρβαρα μέτρα.

 

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις