ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 20 Απριλίου 2017

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι,

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η  ΜΑΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στην Αθήνα: 10,00 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Προσυγκέντρωση 9,30 πμ, στην Πλ. Κάνιγγος

 & Στον Πειραιά: 10,30 πμ στην ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

 Οι εργάτες του Σικάγο το 1886 συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. Σε μια εποχή που η δουλειά “μέτραγε” 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. “Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή” ήταν το σύνθημα του αγώνα τους.

Σήμερα, το σύνθημα αυτό είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ! Με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή και να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του, στον κλάδο μας, όπως και στην πλειοψηφία των κλάδων, υπάρχει το οξύμωρο φαινόμενο, από την μία να είναι χιλιάδες οι άνεργοι και από την άλλη, όσοι δουλεύουν τα ωράριά τους να φτάνουν ακόμα και τις 16 ώρες!

Η φετινή Πρωτομαγιά να είναι αφιερωμένη στην πάλη του λαού κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Φέτος η 1η Μάη μας βρίσκει στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα. Οι εστίες των πολεμικών συγκρούσεων εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και συμμετέχουν δραστήρια οι κυβερνήσεις της χώρας μας για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα.

Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση, είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη,

Δεν θα γίνουμε βορά για όπλα τους στον πόλεμο!

Να απαιτήσουμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

   Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα με παρεμβάσεις σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους του κλάδου, σε όλες τις ελεγκτικές, τα λογιστήρια, τα λογιστικά γραφεία!

Το σωματείο μας θα κάνει κεντρική εκδήλωση με προβολή βίντεο και συζήτηση με θέμα «Πρωτομαγιά και η στάση των εργαζομένων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» την Τρίτη 25/4, στις 19:00 στα γραφεία μας Κάνιγγος 27. Θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση και στο παράρτημα του Πειραιά.

 Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Όλοι και όλες

στις  Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις