ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 7 ΜΜ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ με το ΠΑΜΕ

Προσυγκέντρωση 6,30 μμ στην Πλ. Κάνιγγος

 

 «Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής

όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς»

 Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,

Η Κεντρική Διοίκηση χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που παρά την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς δεν φοβήθηκαν, απέργησαν και συμμετείχαν χθες στις μαζικές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στο Πειραιά απαιτώντας να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους σήμερα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να διαδηλώσουν στις 7.00 μμ στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο μαζί με το ΠΑΜΕ. Για να στείλουμε δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι τα λαϊκά στρώματα δεν συναινούμε με τα μέτρα παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του πρωθυπουργού να μας περάσει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είναι σε αναμονή γιατί θα έρθει «ανάπτυξη» άρα και καλύτερες μέρες για εμάς. Να όμως ποια είναι τα μέτρα της «ανάπτυξης»….

  1. Μείωση του αφορολόγητου ορίου από €8.636 σε 5.685. Δηλαδή όποιος μισθωτός ή συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ θα φορολογείται. Μισθωτός με εισόδημα 9.000 που πλήρωνε €80 θα πληρώνει €680. Πρακτικά μιλάμε για κόψιμο ενός ολόκληρου μισθού! 2. Χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν το νόμο Κατρούγκαλου 3. Διατήρηση μέχρι το 2019 της αθλιότητας του κατώτερου μισθού των €586 και €511 μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα 4. Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων 5. Διευκόλυνση ομαδικών απολύσεων μέσω της κατάργησης της διοικητικής προέγκρισης (υπουργικό βέτο).

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό ότι θα ελαφρύνει το βάρος με τα λεγόμενα αντίμετρα. Τεράστιο ψέμα! Ακόμα και τα αντίμετρα στην μεγάλη πλειοψηφία τους εργοδότες εξυπηρετούν. Το βασικό αντίμετρο είναι μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 29% σε 26%, τάχα «κίνητρο για την ανάπτυξη»!

    Δηλαδή το μέτρο είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις στους εργαζόμενους και το «αντίμετρο» να μειώνουν τους φόρους στους εργοδότες! Μας κοροϊδεύουν!!!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η Κεντρική Διοίκηση

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις