ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ DELOITTE

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας «DELOITTE Α.Ε.» που από την Δευτέρα 19/06/2017 έχει προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων μας.

Με σκοπό την αύξηση του κερδών της, συνεχίζει την αντικατάσταση μέρος του προσωπικού με εργαζόμενους με ακόμα λιγότερα δικαιώματα. Είναι συνέχεια μιας σειράς απολύσεων που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια από διάφορα level, ενώ παράλληλα προσλαμβάνει με χαμηλότερους μισθούς για να μειώσει με όλους τους «νόμιμους» τρόπους το εργατικό κόστος (το μόνο κόστος που έχουν οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών).

Συνάδελφοι,

Δε μπορεί η κάθε εταιρεία να πετά μέσα σε μια νύχτα στο δρόμο εργαζόμενους, που πάνω τους στηρίχθηκε η κερδοφορία της και να το παρουσιάσει ως «λογική ενέργεια» προσπαθώντας μάλιστα να πείσει και εμάς τους ίδιους γι’ αυτό. Δεν δεχόμαστε τη λογική τους ότι «οι απολύσεις είναι νόμιμες», αφού αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες  και το κράτος τους φτιάχνουν τους νόμους.

Ερωτήματα του τύπου «Μήπως δεν ήταν καλός στη δουλειά του;», «Μήπως έχασε η εταιρία κάποιο project;» είναι αυτά που προσπαθεί να καλλιεργήσει η ίδια η εταιρία σε εμάς, ώστε να αποδεχτούμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας και μεθαύριο ακόμα και τη δική μας!

Αντίθετα, εμείς συναδελφικά και αλληλέγγυα, πρέπει να σταθούμε στους συναδέλφους και να διεκδικήσουμε όχι μόνο την επαναπρόσληψή τους, αλλά και την παύση όποιου σχεδιασμού της εργοδοσίας για περαιτέρω απολύσεις.

Αποδεικνύεται αυτό που το σωματείο μας αναδείκνυε τόσο καιρό, αναφορικά με τη χρήση της αξιολόγησης ως όπλο όχι μόνο για να δικαιολογήσουν τις άδικες απολύσεις αλλά και για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Η λογική «σκύψε το κεφάλι», «μη μιλάς και δούλεψε σαν το σκυλί» μπας και έχεις καλή αξιολόγηση αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει. Παρ΄ όλες τις θυσίες που κάνεις σπαταλώντας ατελείωτες ώρες από την ζωή σου, μπορεί να σε ανταμείψουν στέλνοντας σε στο ταμείο ανεργίας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία DELOITTE, όπως και σε όλο τον κλάδο μας. Καθόλου τυχαία όλοι από κοινού ακολουθούν τον δρόμο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να εφαρμόζουν τα αντεργατικά τους σχέδια, τη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ωραρίων. Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή εργασιακή κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν, ο παράδεισος της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της οποίας τις συνέπειες τις βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.

Συνάδελφοι, ο καθένας μόνος του δε μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε την απόλυση ούτε τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε, σήμερα στη Deloitte, αύριο αλλού. Η ένταξη και συμμετοχή στο σωματείο μας, είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύεται. Με ισχυρό το σωματείο μας και τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους.

Διεκδικούμε τώρα:

   Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν στην Deloitte.

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που να κατοχυρώνει εργασία, ωράριο και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας, στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ

 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις