ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αριθ. Πρωτ.:103

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα Συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της εταιρείας πληροφορικής “European Dynamics”

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, στους εργαζόμενους της εταιρείας πληροφορικής «European Dynamics»

Την Παρασκευή 16/6 η εργοδοσία της European Dynamics χωρίς καμιά πρότερη σύσταση ή ειδοποίηση κάλεσε εργαζόμενο να υπογράψει την απόλυση του για λόγους «απόδοσης» και εντός 10 λεπτών να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.

Ο εργαζόμενος είναι μέλος του ΣΕΤΗΠ, υποψήφιος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες που την στιγμή της απόλυσης ήταν ακόμα σε εξέλιξη! Ο συνδικαλιστικής προφανώς δεν υπέγραψε το χαρτί της απόλυσης που ήταν ξεκάθαρα παράνομη και εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση και αμέσως επικοινώνησε με το κλαδικό συνδικάτο ενώ ταυτόχρονα  ενημέρωσε τους υπόλοιπους εργαζομένους στο χώρο για την συνδικαλιστική και τρομοκρατική απόλυση αλλά και τα ψέματα της εργοδοσίας.

Σε εταιρείες πληροφορικής όπως η European Dynamics που «αναπτύσσονται» και κάνουν μπίζνες εκατομμυρίων, οι απλήρωτες υπερωρίες για να πιαστούν στόχοι και προθεσμίες, το ανύπαρκτο 8ωρο, η πίεση και η εντατικοποίηση από τους προϊσταμένους για το “κάτι παραπάνω”, είναι καθημερινά φαινόμενα. Οι ατομικές συμβάσεις με διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους εργαζομένους στην πράξη οδηγούν σε απλήρωτες υπερωρίες, λιγότερο διάλλειμα και μισθούς πολύ χαμηλότερους από τα κεκτημένα προηγούμενων χρόνων

Οι εργοδότες πάντα θα ζητάνε παραπάνω. Παραπάνω δουλειά, παραπάνω ώρες εκεί στηρίζουν τα κέρδη τους! Εμείς όμως είμαστε που παράγουμε, στο δικό μας κόπο στηρίζει η κάθε εταιρία τα προϊόντα και τα κέρδη της. Η μόνη απάντηση, είναι να παλέψουμε για όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης, να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες, αυτό που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Η εργοδοσία της εταιρείας αξιοποιεί την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τα αντεργατικά μέτρα που έχουν περάσει, αυθαιρετεί καθημερινά. Απολύει για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Δημιουργεί κυριολεκτικά συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η θρασύδειλη, τραμπουκική επίθεση του εργοδότη στον απολυμένο συνάδελφο, βρίσκει την καλύτερη απάντηση στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων, στο δυνάμωμα της σωματειακής επιτροπής, στις καθημερινές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης, την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την τήρηση του ωραρίου.

Το σωματείο μας, απαιτεί να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα του συνδικάτου και των εργαζόμενων της European Dynamics. Την επαναπρόσληψη του απολυμένου συνδικαλιστή

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και στο κλαδικό συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Σε κάθε απόλυση που θα κάνουν θα βρίσκουν μπροστά τους όχι μόνο όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά το σύνολο του οργανωμένου ταξικού κινήματος.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις