ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 4  Σεπτεμβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών

Το σωματείο μας εύχεται σε όλους τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς καλό ξεκίνημα σε όλους και καλή σχολική χρονιά.

Γνωρίζουμε ότι αυτές τις ημέρες η αγωνία των γονιών κορυφώνεται, καθώς βγαίνουν τα αποτελέσματα των βρεφικών και παιδικών σταθμών. Με βάση τα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα περίπου 55.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, τόσες δηλαδή είναι οι αιτήσεις που δεν έγιναν δεκτές στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για δωρεάν φιλοξενία. Ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού υπάρχουν και οι οικογένειες που δεν έκαναν καν αίτηση, επειδή έχουν αποκλειστεί εκ των προτέρων, εξαιτίας των κριτηρίων που μπαίνουν στο πρόγραμμα και περιμένουν τα αποτελέσματα μέσω των δήμων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά και σε αυτή την κατάσταση θυμίζουμε ότι κανένας γονιός δεν είναι μόνος του. Σε περίπτωση αποκλεισμού παιδιού ερχόμαστε αμέσως σε επαφή με το σωματείο μας, σε κοινή δράση με τις κατά τόπους λαϊκές επιτροπές απαιτούμε:

Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις δημοτικές αρχές σε όσους γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5θήμερο, 30ωρο.

Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

Κτιριακή επάρκεια, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις