ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το σωματείο μας στηρίζει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και καλεί στις πικετοφορίες που διοργανώνουν Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική.

Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη:

  • Στην Αθήνα στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ.
  • και για το παράρτημα του Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 π.μ.

ως παράλληλες δράσεις με την πορεία στην Θεσ/νικη, για την αντίδραση μας στην κυβερνητική πολιτική.

Το αφήγημα κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη»

και η πραγματικότητα που ζούμε στην δουλειά

Η κυβέρνηση θέλει να μας σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της «εξόδου από τα μνημόνια» και της  «δίκαιης ανάπτυξης» για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή μας προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» φυσικά τη βιώνουμε καθημερινά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο μας και αλλού. Είναι αυτή που κάθε χρόνο φέρνει ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως οι ίδιες περηφανεύονται και από την άλλη, οι εργαζόμενοι σε αυτές βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει. Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, άδειες, άδειες μητρότητας κλπ), με χαμηλούς μισθούς, με απλήρωτες υπερωρίες, με απολύσεις, μειώσεις κοινωνικών παροχών, όλο και μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη κλπ. Πάνω στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων χτίζονται τα κέρδη τους. Πλευρά του ίδιου νομίσματος φυσικά η κατάσταση και σε μικρότερους χώρους (λογιστικά γραφεία, μικρά λογιστήρια) με την απληρωσιά, την αβεβαιότητα και την εντατικοποίηση να κυριαρχούν.

Είναι η ίδια «δίκαιη ανάπτυξη» που βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Καρυπίδη που παραμένουν για 15 μήνες απλήρωτοι, οι δεκάδες νεκροί και αυτό το καλοκαίρι στα εργοδοτικά κάτεργα, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν τους επιτρέπεται ούτε μια μέρα άδεια και η λίστα συνεχίζεται!

Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο. Πλήττει ενιαία τη ζωή όλης της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακής αργίας, επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τους μισθούς στα 586€ και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, μία διάκριση την οποία διατηρεί, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Διευκόλυνε τις ομαδικές απολύσεις με την ψήφιση του 4ου μνημονίου.

Πλέον επιχειρείται ένα ακόμα χτύπημα σε κάθε είδους συλλογική δράση. Στο στόχαστρο τους τα συνδικάτα, σωματεία και συλλογικοί φορείς. Προσπαθούν να περιορίσουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση με αποκορύφωμα την απαγόρευση, στην ουσία, των απεργιακών μας κινητοποιήσεων ώστε να μην έχουμε τρόπο υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Ήδη, εξάλλου, οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες του κλάδου βιάζονται να εφαρμόσουν τις παραπάνω επιδιώξεις.

Αυτό που τους «ενοχλεί» είναι ότι οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, έδειξαν και δείχνουν ότι μόνο μέσα από  την συλλογική-οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας,  μαζί με το σωματείο μας, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο βάλαμε φρένο σε απολύσεις στην Deloitte, καταφέραμε την επαναφορά 8ώρου στη PwC, κάλυψη εξέταστρων του ΙΕΣΟΕΛ στην Grant Thornton, πάρθηκαν πίσω μειώσεις μισθών λόγω αύξησης κρατήσεων του ΣΟΕΛ σε ΣΟΛ και PwC.

Γι’ αυτό λοιπόν η μόνη μας επιλογή είναι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον μας. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε  την επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των μεγάλων επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων, παλιών και νέων, που τις υπηρετούν.

Το πραγματικό δίλημμα

Το πραγματικό μας δίλημμα λοιπόν είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας, όπως είναι σήμερα εφικτό να συμβεί, παίρνοντας υπόψη τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, την τεράστια άνοδο της παραγωγικότητας;

Διεκδικούμε την ανάπτυξη για μας με κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας και όχι για τα μονοπώλια που μας θέλουν στην φτώχια!

Τι πρέπει να κάνουμε

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Με ισχυρό το σωματείο μας και τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους.

Η Κεντρική Διοίκηση

Αθήνα,  5/9/2017

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις