Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

                                    Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Αγαπητοί Γονείς,

Ήρθε το φθινόπωρο και μαζί του, φέρνει τη συνέχιση της πολιτικής που αποσκοπεί στο πως θα ενισχυθούν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι από τη μία και από την άλλη σχεδιασμοί για νέο τσάκισμα σε ό,τι έχει απομείνει από λαϊκά δικαιώματα. Ένας είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης, το πως θα αυγατίσουν τα κέρδη τους οι κατέχοντες τον πλούτο και πως θα εξαθλιωθεί, ακόμα περισσότερο, ο ήδη φτωχός εργαζόμενος λαός, με αύξηση της ανεργίας, περικοπές μισθών-συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών για την υγεία-παιδεία. Αυτή τη βαρβαρότητα την πληρώνουμε όλοι, και τα παιδιά μας. Χτύπησε ήδη το κουδούνι για μια νέα σχολική χρονιά. Μέσα στο καλοκαίρι περάσαν μια σειρά αλλαγές. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες, για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σηματοδοτούν το χτίσιμο ενός ακόμα πιο σκληρού, ταξικού και ανταγωνιστικού σχολείου, ενός Λυκείου – φροντιστήριο. Ενός σχολείου της μονομέρειας και της πρόωρης εξειδίκευσης σε συγκεκριμένα αντικείμενα με προσανατολισμό καθαρά στην επιλογή σχολής. Όλα αυτά σε αντίθεση με την ανάγκη και τη δυνατότητα της εποχής μας για γενίκευση της ολόπλευρης γενικής μόρφωσης, της αναγκαιότητας το σχολείο να συμβάλει στη δημιουργία στέρεης γνωστικής βάσης αλλά και προσωπικότητας, στοιχεία τα οποία θα αποτελούν «προίκα» για κάθε νέο άνθρωπο στην μετέπειτα πορεία της ζωής του. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί της εργατικής τάξης αμόρφωτο.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

 Δίνουμε τον τόνο της δικής μας λαϊκής αλληλεγγύης, στον τομέα της μόρφωσης των παιδιών. Δεν είμαστε μόνοι, δίπλα μας στέκονται οι καθηγητές/τριες που μαζί με τους γονείς, παλεύουμε ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες, προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Εντείνουμε τον αγώνα μας για μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία. Παρεμβαίνουμε για να μορφωθούν τα παιδιά της εργατικής τάξης, να διαμορφώσουν προσωπικότητες, να στηριχθούν στα πόδια τους, να μάθουν τα δικαιώματα τους, να παλέψουν για τη ζωή τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή για πέμπτη συνεχή χρονιά λειτουργεί δωρεάν το Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι γνώσης. Οι μαθητές, οι καθηγητές, οι γονείς.

  • Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν για όλα τα παιδιά με προτεραιότητα στα παιδιά των ανέργων και χαμηλόμισθων.
  • Οι καθηγητές δεν αμείβονται. Η προσφορά τους είναι στα πλαίσια της αλληλεγγύης.
  • Τα μαθήματα προγραμματίζονται σύμφωνα με τις διαθέσιμες ώρες των καθηγητών και τις ανάγκες των μαθητών.
  • Η παρουσία του μαθητή είναι υποχρεωτική. Πάνω από 5 αδικαιολόγητες απουσίες ο μαθητής διαγράφεται.
  • Στις συνελεύσεις γονέων-καθηγητών-γραμματείας η παρουσία των γονέων κρίνεται απαραίτητη.
  • Συζητήστε μαζί μας τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε.
  • Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να γίνει πιο δυνατή, ενημερωμένη κόντρα στα σχέδια όσων θέλουν η νέα γενιά να μείνει αμόρφωτη, άνεργη, βουτηγμένη στην κατάθλιψη και τα αδιέξοδα.
  • Ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας.

    Καλή δημιουργική σχολική χρονιά!

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                            

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ             

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡ/ΝΙΟΥ-ΔΡΑΠ/ΝΑΣ «Η ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»      

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τηλ. Επικοινωνίας: Σοφία Θωμάρεη 6944633614

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις