Σε συγκέντρωση καλούν Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές- κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά το φασισμό-ναζισμό, δεν ξεχνά τα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, που έχουν διαπραχθεί στο όνομα του ναζισμού. Ο φασισμός- ναζισμός ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, κάνει τα πάντα ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα να κερδοφορεί, κάνοντας σμπαράλια κάθε είδους εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα που έχει απομείνει, συμβάλλει στην επιδίωξη του κεφαλαίου να κάμπτεται κάθε αντίσταση. Γι’ αυτό και η απάντηση απέναντί του είναι η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που δεν παίρνει φτιασίδωμα.

Ο λαός δεν ξεχνά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που αντικειμενικά συνοδεύει τη ναζιστική ρατσιστική της ιδεολογία. Πλάι στα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που επιτακτικά ζητούν, οργανώνουν τάγματα εφόδου για την τρομοκράτηση του λαού. Μαζί με τα κηρύγματά της για προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της “υγιούς επιχειρηματικότητας”, φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία υπονομεύοντας εργατικά δικαιώματα. Είναι εχθροί των αγώνων σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου οι εργάτες παλεύουν για συλλογική σύμβαση εργασίας, οι χρυσαυγίτες είναι πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας και μάστορες της απεργοσπασίας.

Κάθε τίμιος εργαζόμενος καταλαβαίνει ότι στη σημερινή συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαίος ο αντικομουνιστικός “κουρνιαχτός” που σηκώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας δεν πρέπει να περάσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης.

Στόχο έχουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά που βλέπει πλέον καθαρά τα αδιέξοδα μέσα σε αυτήν την εργασιακή ζούγκλα, την ανεργία. Θέλουν να την πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, άλλη επιλογή. Γι’ αυτό προσπαθούν να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό, ώστε να φαίνεται μονόδρομος αυτό που ζούμε σήμερα, ότι δεν αλλάζει, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να παλέψεις. Και όμως οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, στο πρώτο εργατικό κράτος του κόσμου, φαντάζουν χιλιόμετρα μπροστά από την καθημερινή μας ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες στη γενικότερη προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, μέσα και από την αποθέωση της ΕΕ, που έχει για επίσημη ιδεολογία της τον αντικομουνισμό. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ που κάνουν ωμό αντικομουνισμό των σπηλαίων. Με πιο χυδαίους τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που πιστεύουν μάταια ότι με όπλο το ψέμα, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση, ότι θα ξεπλυθούν από τη βρωμιά της ιδεολογίας τους.

Οι εργαζόμενοι έχουμε γνώση. Ξέρουμε το πρόσωπο του ναζισμού, ξέρουμε ότι είναι στήριγμα των εκμεταλλευτών μας. Έχουμε πείρα από το ότι ο αντικομουνισμός ιστορικά αξιοποιείται πάντοτε για να ενισχύεται η καταστολή απέναντι συνολικά στους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα, αποτελεί συνοδευτικό βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών. Έχουμε συμφέρον να τον αποκρούσουμε.

Ο αντικομουνισμός, όμως, αξιοποιείται για να εμπεδώνεται από τους εργαζόμενους ότι η σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα είναι μονόδρομος, ότι το πολύ-πολύ να πετύχουμε λίγες μικροβελτιώσεις, για να συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή. Εμείς όμως ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ότι σήμερα μας κλέβουν με τους νόμους τους τον κόπο μας, καταδικάζοντας εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανέχεια , την ανεργία, ξηλώνοντάς μας δικαιώματα. Δεν συμβιβαζόμαστε, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Είμαστε σε θέση μάχης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για νέο γύρο μέτρων μπροστά στην 3η αξιολόγηση, ενώ και η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων δημιουργεί μία ζούγκλα για τους εργαζόμενους. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά που θα φροντίζει για την εφαρμογή των νόμων από την εργοδοσία είναι μία κοροϊδία. Δεν χωράει πλέον να κρυφτεί πίσω από κανένα δάχτυλό της. Δεν έχει αφαιρέσει ούτε ένα κόμμα από τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ίσα-ίσα μας έχει φορτώσει με νέους και έπεται και συνέχεια. Αυτή είναι η πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά.

Είμαστε σε επιφυλακή, να αντιπαλέψουμε οτιδήποτε μας στερεί σήμερα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Από αυτήν τη σκοπιά παλεύουμε για το τσάκισμα του φασισμού που αποτελεί όπλο για το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Η καλύτερη απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να “ταΐζει” προς όφελός του εγκληματικές ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, με στόχο να κάμψει την αντίσταση του λαού.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, κάθε εργαζόμενο, τις νέες και του νέους των δήμων του Πειραιά, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία μας. Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της.

 Τα σωματεία που καλούν στη συγκέντρωση είναι:

– το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος,

– το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών,

– η ΠΕΜΕΝ,

– η «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»,

– η ΠΕΕΜΑΓΕΝ,

– η ΠΕΠΡΝ,

– η ΠΕΣ/ΝΑΤ,

– το Παράρτημα Πειραιά της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής,

– ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά,

– το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής,

– το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά,

– το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Περιφέρειας Πειραιά,

– η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού,

– τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,

– τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά,

– το Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά και

– το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Παράρτημα Πειραιά.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις