ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

Αθήνα, 9 Οκτώβρη 2017

  

“Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ ετοιμάζουν επίθεση στα σωματεία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Εργασίας, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017, 5 Μ.Μ”

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας, συμμετέχει μαζί με δεκάδες σωματεία του ΠΑΜΕ και καλεί όλους τους συναδέλφους, στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, στις 5,00 μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), ενάντια στην νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, στο δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων.

Προσπαθούν να μας πείσουν καλλιεργώντας αυταπάτες και εφησυχασμό ότι η νέα επίθεση που έρχεται είναι για το καλό μας, για να έρθει η “δίκαιη ανάπτυξη”. Μία ανάπτυξη που μεταφράζεται σε χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και περιορισμό της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει. Η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Εκατοντάδες είναι οι απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι “προστατεύονται” από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους “παράπτωμα” ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα. Το 90% των απεργιών που φτάνουν στα δικαστήρια κρίνονται παράνομες, ενώ έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία από μηνύσεις και διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με αποφάσεις που πολλές φορές κρίνουν ένοχους τους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των εργατών.

Ετοιμάζονται, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο,  οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

Δεν είναι υπόθεση μόνο των συνδικαλιστών, είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς εργατοϋπάλληλος μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία.

Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση πήραμε απόφαση για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών.

Τα εργατικά δικαιώματά μας τα έχουμε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν. Οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας και όχι ο καθένας μόνος του, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις