ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 –  ΑΘΗΝΑ

Web site: www.elepa.gr. E_ mail: elepa@elepa.gr.

 

 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ PwC

 

Συνάδελφοι,

Η απόφαση του ΣΕΠΕ δικαιώνει το σωματείο μας και την επιμονή του να παλέψει με κάθε τρόπο ενάντια στις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που αξιώνει η εργοδοσία της PwC για τους εργαζόμενους της. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως  «…Οι προαναφερθέντες όροι των εν λόγω ατομικών συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, εν πολλοίς υπερβαίνουν τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ή δύναται να προκαλέσουν παρερμηνείες και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι χρήζουν επαναδιατύπωσης, ώστε να καταστούν σύννομοι».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων:

  • Αναφέρεται πως «…το ωράριο των εργαζόμενων είναι 9:00- 17:00, αυτό πρέπει να είναι σαφές…» γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό τότε «…μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή των προβλεπόμενων κατά νόμο προσαυξήσεων για υπερωριακή απασχόληση». Επίσης καθιστά σαφές ότι το διάλλειμα πρέπει να δηλώνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Αναφέρει πως δεν είναι «απεριόριστο το δικαίωμα» η εταιρία να μετακινεί τον εργαζόμενο σε όποιο πόστο θέλει. Κάνει σαφές πως πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ατομικές και οικογενειακές ανάγκες του εργαζομένου, και ότι «ο εργαζόμενος ο οποίος έχει προσληφθεί για συγκεκριμένη εργασία δεν υποχρεούται να παρέχει άλλη εργασία από εκείνη που προσλήφθηκε», βάζοντας φραγμό στην πρόθεση της εταιρίας να μας χρησιμοποιεί σε όποιο πόστο θέλει, καταργώντας όχι μόνο τα εργασιακά αλλά και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
  • Για την μετακίνηση μας και τον «δανεισμό» μας σε άλλες εταιρίες η Επιθεώρηση εργασίας έκρινε ότι ο όρος της σύμβασης «ενέχει καταχρηστικότητα και επομένως είναι μη έγκυρος».

Η απόφαση, μεταξύ άλλων, καθιστά την επιμόρφωση μας (σεμινάρια κλπ) ως υπερωριακή απασχόληση. Επιπλέον, καθιστά τον μισθό που λαμβάνουμε ως την βάση για τον υπολογισμό υπερωριών και ότι οι υπερωρίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στον μισθό μας.

Παρόλα αυτά, η Διοίκηση της PwC, συνεχίζει να αγνοεί επιδεκτικά τις Αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες και τις υποδείξεις τους, καλώντας τους εργαζομένους έναν-έναν μέσω άτυπης επικοινωνίας (sametime) να υποκύψουν και να υπογράψουν τον εργασιακό τους μεσαίωνα.

Την ίδια στιγμή που μας καλούν να υπογράψουμε την εργασιακή μας καταδίκη, προκλητικά μας καλούν να …διασκεδάσουμε ΟΛΟΙ μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια στο Χριστουγεννιάτικο party.

Ότι και να κάνουν, συνάδελφοι, δεν μπορούν να κρύψουν ότι αποτέλεσμα της δικιάς μας δουλειάς είναι τα αμύθητα κέρδη τους και μας «κερνάνε» συμβάσεις που μας γυρίζουν στο μεσαίωνα για να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

Χαιρετίζουμε για ακόμα μια φορά τους δεκάδες συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει και καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να αγκαλιάσουν το σωματείο που συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΣΕΒ και κυβέρνηση, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στην δράση των σωματείων, να μην έχουμε αποκούμπι απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Δίνουμε απάντηση:

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/12/2017.

ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

                                                      Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                                                                                12/12/2017

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις